Borac i Leotar jure Kup

G.S.
Borac i Leotar jure Kup

BANjALUKA - Rukometaši Borca i Leotara izborili su plasman na finalni turnir Kupa BiH. Banjalučani su u revanš utakmici prvi put ove sezone savladali izviđač 30:26, dok je Leotar ostvario prvi istorijski plasman na završni turnir iako je poražen u Tuzli 29:32.

Sjajnu partiju u duelu protiv Izviđača pružio je golman Slađan Subotić. On je imao devet odbrana, ali u momentima kad se meč lomio. Njegove odbrane održale su ekipu u momentima kad su gosti vodili 5:1 te kad je ekipa serijom 4:0 preokrenula tok meča u drugom dijelu.

- Nije bilo jednostavno da se vratimo. Bio nam je potreban neko da nam digne moral, a ovaj put sam to bio ja. Uspio dam da odbranim dvije-tri lopte da nas vratim, ali ne bih nikog izdvajao, ovo je timska pobjeda. Imali smo izuzetno visok motiv, svi su dali maksimum da pokažu da možemo savladati Izviđač.

Odigrali smo sjajnu odbranu. Malo je škripalo u napadu, ali najbitnije je da smo slavili. Mislim da nam ovo može biti prelomni momenat sezone da igramo još bolje. Imali smo odličnu energiju i ovo je način da se spasi sezona osvajanjem Kupa što se ja iskreno nadam - poručio je Slađan Subotić. Uz njega sjajan je bio Nedim Hadžić koji je imao 11 golova.

- I dalje smatram da smo najbolja ekipa samo nam treba vremena da se uigramo. Sada  idemo po trofej, znamo da neće biti lako ali sportski je da to želimo - poručio je Hadžić.

Ova generacija Leotara nastavila je da ispisuje istoriju i prvi put se plasirala na finalni turnir Kupa. Najefikasniji igrač u trebinjskom timu bio je Marko Parežanin sa sedam golova.

- Otišli smo u Tuzlu puni samopouzdanja nakon što smo slavili u prvom meču. Mislim da je naša želja presudila i u revanšu.

Odigrali smo odlično, imali samo mali pad pri kraju. Ovi istorijski rezultati, osvojen Kup Srpske, plasman u Evropu sad i plasman na finalni turnir BiH sve je to zajednička zasluga svih u klubu. To zajedništvo nas nosi - rekao je Parežanin za “Glas Srpske”.

Rezultati revanš mečeva, rukometaši: Borac - Izviđač 30:26 (28:29), Konjuh - Vogošća 30:28 (39:36), Sloboda - Leotar 32:29 (26:31), Gračanica - Krivaja 32:28 (31:26); rukometašice: Knežopoljka - Borac 23:32, Sloga - Grude 27:47, Ilidža - Krivaja 27:30, Zrinjski - Hadžići 27:27.

Pohvale za Momića

Mladi golman David Momić u finišu prvog dijela stao je na gol i odbranio sedmerac.

- Nismo mu ništa savjetovali i za nas je to bilo iznenađenje. Samo kad je krenuo rekao sam mu da odbrani i poslušao me - uz osmijeh kaže Subotić. Trener Irfan Smajlagić ističe da je to bila nagrada za dobar rad.

- Radio je dobro, dobio šansu i odbranio. To bi trebalo da mu bude motiv za budućnost i znak da mu vjerujemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana