Borac dobio uslovnu licencu

Dušan Repija
Borac dobio uslovnu licencu

Sarajevo - Drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH dala je Fudbalskom klubu Borac uslovnu licencu za takmičenje u Premijer ligi iduće sezone.

Međutim, to ne znači da su Banjalučani izbjegli ono najgore, jer do 15. jula moraju da dostave potrebnu papirologiju kako bi uvjerili komisiju da su riješili dugovanja koja ih pritišću.

- Bilo je zaista žestoko, jer je rasprava trajala više od pet časova, ali na kraju smo uspjeli. Međutim, do sredine jula moramo da izmirimo dugovanja bivšim i sadašnjim igračima i trenerima, a ona nisu mala, iznose oko 140.000 konvertibilnih maraka - rekao je direktor kluba Robert Zrilić.

Međutim, mnogo veći problem za klub iz Platonove predstavlja dug prema Školi fudbala "Džaja", koja potražuje oko 850.000 maraka.

- Članovi komisije nisu bili upoznati sa situacijom, pa smo ponijeli kompletnu papirologiju. Tek kada su je pregledali, uvidjeli su da spor sa "Džajom" još nije završen i da iduće ročište imamo 8. juna. Još ranije je predsjednik Upravnog odbora Draško Ilić rekao da taj dug sami ne možemo da riješimo. Ipak, nadam se da ćemo naći neki modus i da sav trud koji smo uložili do sada, kao i uslovna licenca, neće biti uzaludni - rekao je Zrilić.

Međutim, prije svega toga, 1. juna biće održana Skupština kluba, na kojoj će se raspravljati o ponuđenoj ostavci Ilića, ali i o svim drugim problemima sa kojima se "crveno-plavi" susreću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana