Borac bez čuda, Bukurešt ipak bolji

D. Repija foto: V. Stojaković
Borac bez čuda, Bukurešt ipak bolji

Banjaluka: Evropski put Borac m:tela nažalost je prekinuo CSM Bukurešt. Rumuni su u “Boriku” potvrdili da su kvalitetnija ekipa, pa su poslije 25:19 u prvoj utakmici večeras slavili sa 29:23.

Puna dvorana, 3.000 gledalaca i atmosfera koja odavno nije bila ovako dobra kao da je bila dodatni teg za mladu ekipu Banjalučana.

Gosti su bukvalno od prvog minuta držali stvari pod kontrolom i na kraju upisali šestu pobjedu u isto toliko utakmica ovogodišnjeg Čelenž kupa, te prošli među četiri najbolje ekipe.

S obzirom da u svojim redovima mahom imaju reprezentativce i daleko najveći budžet od svih ekipa ovog takmičenja glavni su favoriti za osvajanje pehara.

Banjalučani nemaju za čim da žale, plasmanom u četvrtfinale vjerovatno su i nadmašili očekivanja, a u dvomeču sa Bukureštom imali priliku da vide gdje su u odnosu na ekipe koje teže samom evropskom vrhu.

Osim povratka publike na tribine najpozitivnije stvari svakako su afirmacija i promocija mladih igrača.

Ostaje samo da se nadamo da će nastaviti da jaše pozitivni talas, te da će već iduće godine napraviti korak više, jer imaju sve preduslove za to. Istorija, tradicija, publika koja voli i razumije rukomet, talenat...

Samo da se ponovo stihijski ne ugasi iskra koja, čini se, ovaj put, gori vrlo jako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana