Bolan poraz Zvezde poslije produžetka

B92
Bolan poraz Zvezde poslije produžetka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa sa 66:64 poslije produžetka, u utakmici 27. kola Evrolige.

Odlučujuće poene postigao je Jorgos Printezis tri sekunde prije kraja, kada je kao protiv CSKA prije nekoliko godina, flouterom postavio konačan rezultat.

U posljednjim trenucima pokušao je Čarls Dženkins sa pola terena, ali nije bio precizan.

Napadu u kojem je asistirao Grin prethodila je neobična situacija – poslije prodora na dvadesetak sekundi do kraja, Marku Guduriću je ispala lopta, on je uspio da se snađe, ali je sudija Javor više od minuta gledao ponovljeni snimak.

Dosuđena je mrtva lopta, a pošto je strelica pokazala za Olimpijakos, Grci su dobili napad koji je, ispostaviće se, bio odlučujući.

Beogradski ’crveno-bijeli’ su uspjeli da nadoknade minus od 13 poena sa poluvremena, stignu nadomak herojskog preokreta, ali nisu uspjeli i sada moraju da ostvare dve pobjede kako bi bili sigurni učesnik Top 8 faze.

Izabranici Dejana Radonjića zauzimaju osmu poziciju sa 15 pobjeda i 12 poraza, dok je na devetoj poziciji Darušafaka sa skorom 13-14. Srpski i turski klub sastaće se u posljednjem kolu kada bi moglo da se odlučuje ko će u narednu fazu takmičenja.

Isti učinak, ali i bolji međusobni skor od Zvezde ima Efes, dok su ispred Panatinaikos i Baskonija sa 16 trijumfa i 11 poraza.

Izabranici Dejana Radonjića odigrali su očajno prvo poluvreme u kojem su ubacili samo 17 poena i nisu imali nikakva rješenja u napadu. Gubili su mnogo lopti, promašili sve šuteve van linije 6,75 i na poluvreme otišli sa 13 poena minusa.

Međutim, na parket su se vratili u drugačijem raspoloženju i već na startu počeli da tope prednost rivala. Spustili su se na -4, Olimpijakos je odbio prvi nalet i ponovo došao do dvocifrenog viška, ali je potom krenula fantastična serija trojki – redom su pogađali Gudurić (prva trojka), Simonović i Dangubić, za potpuni preokret pred posljednju deonicu.

Serija je nastavljena na 18:0, Olimpijakos skoro osam minuta nije pogodio koš, kada je na scenu stupio Dimitris Agravanis. Pogodio je dvije vezane trojke, potom 2+1 i ekspresno vratio svoj tim.

Dženkins je pogodio važne poene, potom i Gudurić trojku, ali je Printezis nekoliko sekundi kasnije vratio i donio produžetak. Mogao je bek domaćina da reši meč u regularnom toku polaganjem, ali je dodatnih pet minuta odlučivalo.

Gotovo čitav produžetak protekao je u izvođenju slobodnih bacanja, do posljednjeg minuta kada je sve rješeno.

Na dvadesetak sekundi do kraja dogodila se neobična situacija poslije prodora Gudurića. Činilo je da je uspio da se snađe kada mu je lopta ispala, ali je sudija Javor više od minuta gledao ponovljeni snimak. Dosuđena je mrtva lopta, a pošto je strelica pokazala za Olimpijakos, Grci su dobili napad.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je spomenuti Gudurić sa 14 poena, Čarls Dženkins je dodao poen manje, Marko Simonović je postigao devet, a Ognjen Kuzmić osam.

U ekipi Olimpijakosa najbolji je bio Kostas Papanikolau sa 17 poena, Dimitris Agravanis je dodao 16 uz spomenutu rolu u posljednjoj četvrtini, a heroj Printezis je stao na 15. Srpski košarkaš Nikola Milutinov se nije upisao u strelce.

Crvena zvezda u narednom kolu, u petak, gostuje Barseloni, dok Olimpijakos dočekuje Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana