Bokser Goran Delić zabilježio 21. pobjedu

Darko Pašagić
Bokser Goran Delić zabilježio 21. pobjedu

BANjA LUKA - Prvak svijeta u kruzer kategoriji (do 90,719 kilograma) u verziji Univerzalne bokserske organizacije (UBO) Goran Delić zabilježio je u 21. profesionalnom meču 21. pobjedu. Na reviji u Cazinu pred nekadašnjim članom Slavije oružje je položio i Mađar Mihalj Pincur, koji je nokautiran već u prvoj rundi.

- Obojica smo silovito krenuli od starta. Međutim, veoma brzo sam vidio da Mađar slabo čuva stomak. Zbog toga sam mu zadao seriju udaraca u pleksus poslije kojih se Pincur stropoštao na pod i nije bio u stanju da nastavi meč. Očekivao sam pobjedu, ali ne da ću je ostvariti na ovako efektan način - naglasio je Goran Delić.

Bilo je ovo njegovo prvo iskušenje u 2010. godini, a u iduća dva mjeseca još će dva puta izlaziti na ring.

- Već 29. maja u Beogradu će se boriti za upražnjenu titulu evropskog prvaka u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF). Još uvijek ne znam ko će mi biti rival, ali to je sada najmanje važno. Očekujem da potpuno spremno dočekam ovaj meč i ostvarim još jednu pobjedu - dodao je Delić.

Zajedno sa svojim velikim prijateljem kik-bokserom Draženkom Ninićem 26. juna u Beču imaće još jedan ispit.

- Biće to svojevrstan spektakl boksa i kik-boksa, a planirano je da tamo branim interkontinentalnog prvaka svijeta u verziji Svjetske bokserske federacije (WBF). Ukoliko u oba meča zabilježim pobjede, biće mi otvorena mnoga vrata u najjačim verzijama, a napravio bih i veliki skok na evropskim i svjetskim listama - istakao je Delić.

Hotel "Monument"

Goran Delić i kik-boker Draženko Ninić već sutra odlaze u hotel "Monument" na Mrakovici gdje će u idućih 14 dana obavljati visinske pripreme.

- Pred nama su dva veoma naporna mjeseca kada ćemo obojica imati po dva velika iskušenja, koja želimo potpuno spremno da dočekamo. Sa nama će biti treneri Vlado Milijević i Marinko Torbica, kao i amaterski bokseri Darko Kučuk, Predrag Kovačević i Damir Beljo, koji se pripremaju za prvenstvo Evrope u Moskvi - istakao je Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana