Bojan Vujić: Zike pravi čovjek na pravom mjestu

Milan Zubović
Bojan Vujić: Zike pravi čovjek na pravom mjestu

Beograd - Novi selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić želi da osvoji "salataru" i u ovoj ulozi, baš kao i 2010. godine kada je bio jedan od ključnih oslonaca u dublu.

Iako je još aktivan teniser, Zimonjić je dobio šansu umjesto najuspješnijeg selektora Srbije Bogdana Obradovića i predvodiće nacionalnu selekciju u idućem periodu kao vršilac dužnosti.

- Cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo "salataru". Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu u timu, dugo godina smo svi zajedno i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu - rekao je Zimonjić.

Prvi meč na kom će Zimonjić voditi Srbiju biće održan od 5. do 7. februara protiv Rusije u Nišu.

- Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijen opena, mada do 24. januara trebalo bi da prijavim ekipu - rekao je Zimonjić.

Njegov veliki prijatelj, bivši saigrač u reprezentaciji i dubl partner Bojan Vujić smatra da je angažovanje Zimonjića prava odluka Teniskog saveza Srbije.

- Selektor Obradović uradio je mnogo, doveo Srbiju na vrh, a pošto mu ističe mandat jedini ko ga može naslijediti je Zimonjić. Bio je prvi igrač svijeta u dublu, tokom 2003. godine već je bio selektor-igrač, tako da poznaje taj posao. Veliki je profesionalac, jako posvećen tenisu, odlično poznaje situaciju u timu i vjerujem da je pravi izbor - rekao je Vujić.

Osim Zimonjića u trenerskom timu biće Dušan Vemić i Jovan Savić, a reprezentaciju će osim Zimonjića činiti Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Janko Tipsarević i Filip Krajinović. Na širem spisku biće Laslo Đere, Marko Tepavac, Nikola Milojević, Miljan Zekić, Peđa Krstin, Ilija Bozoljac i najbolji junior svijeta Miomir Kecmanović.

- Ukoliko Đoković bude igrao, a Tipsarević uspije da uhvati staru formu, mislim da Srbija ponovo može otići do samog kraja. Nenad još može mnogo u dublu, a Troicki je uvijek tu. Treba obratiti pažnju na Lajovića i Kecmanovića, a mislim da bi i Kecmanović trebalo da bude u timu. On je budućnost srpskog tenisa i treba ga uvoditi u reprezentaciju gdje može da stekne veliko iskustvo - zaključio je Vujić.

Biografija

Nenad Zimonjić rođen je 4. juna 1976. godine u Beogradu i trenutno je na 58. mjestu u dublu na ATP listi. Profesionalac je od 1995, a za 21 godinu bavljenja tenisom ostvario je velike uspjehe u dubl konkurenciji gdje je svojevremeno bio prvi na ATP listi. Vimbldon je osvajao dva puta 2008. i 2009, a Rolan Garos 2010. godine, kada je bio i u finalu Australijen opena. Imao je dobrih rezultata i u miks dublu, a što se tiče singla nije ostvarivao pretjerano zapažene rezultate. Najbolji plasman ostvario je 29. marta 1999. godine kada je bio 176. na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana