Bojan Ljubišić o Svjetskom prvenstvu u Egiptu za “Glas Srpske”: Navijam za Petka, Šara me oduševljava

Siniša Kotaraš
Bojan Ljubišić o Svjetskom prvenstvu u Egiptu za “Glas Srpske”: Navijam za Petka, Šara me oduševljava

BANjALUKA - Proslavljeni golman Bojan Ljubišić istakao je da još niko nije pokazao svoju pravu snagu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu i da tek u drugom krugu očekuje da na parketu vidi stvarni kvalitet favorita za najviši plasman.

Nakon što su u četiri grupe odigrani mečevi trećeg kola, poznato je prvih 12 reprezentacija koje su izborile plasman u narednu fazu, a iskusni čuvar mreže Borac m:tela kaže da nije bilo nekih iznenađenja.

- Jedino što bih mogao da izdvojim jeste selekcija Rusije sa našim Velimirom Petkovićem na klupi. Iskreno, malo ko je od njih očekivao baš ovakve igre. Nadali smo se da će Petko donijeti određene pozitivne pomake, ali ovo ni najveći optimisti nisu mogli da predvide i želim da doguraju što dalje - poručio je Ljubišić komentarišući za “Glas Srpske” dešavanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu.

Sjajni čuvar mreže, naravno, posebnu pažnju poklanja golmanima, za koje ima samo riječi hvale.

- Svaka im čast, posebno ovim iskusnijim, koji su se pokazali kao najbolji u svojim selekcijama. Prednjače ovi najiskusniji i ne djeluje da će se uskoro odlučiti da odu u penziju. Posebno sam oduševljen Danijelom Šarićem, koji je najbolji dokaz da golmani dugo traju - rekao je popularni Hans.

Govoreći o ekipama koje su prošle u drugi krug, Ljubišić je potvrdio da su dosadašnji rezultati, bar kada su u pitanju grupe E, F, G i H, očekivani.

- Francuzi su brzo zaboravili na neuspjeh u dvoboju sa Srbijom, odigrali su na iskustvo i vjerujem da su ponovo jedan od najozbiljnijih kandidata za medalju. Švedska, iako oslabljena, igra dobro, baš kao i Egipat, i oba ova tima vidim u borbi za polufinale. Tu je i Portugalija, koja raste iz godine u godinu i očekivao sam da savladaju Island. Otišli su kao prvi u grupi u drugu fazu, prenijeli četiri boda i sigurno je da razmišljaju o polufinalu - kazao je najbolji sportista Republike Srpske za 2019. godinu.

Što se tiče samog prvenstva, Ljubišić ističe da mu je od samog starta sve čudno, kao da nije u pitanju smotra najboljih rukometaša na planeti.       

- Kompletno prvenstvo, od samog početka, prilično je čudno i to u bukvalno svim segmentima. Od uslova u kojima se igra, bez prisustva publike i novinara, bez svega onoga što je normalno za velika takmičenja poput ovog u Egiptu. Igrači i treneri sjede u hotelima bez prilike da se prošetaju, vide nešto novo i druže se, što je jedna od najljepših stvari na ovakvim šampionatima. Neobično je i da su na samom startu dvije reprezentacije odustale, pa su došle zamjene, a onda se dogodi i da Zelenortska ostrva uoči trećeg kola odu kući. Nadam se samo da je to sve kada su neprilike u pitanju - kazao je Ljubišić.

Operacija neizbježna

Pouzdani golman Banjalučana povrijedio se u revanš meču osmine finala EHF kupa protiv Bese, kada su mu stradali prednji ukršteni ligamenti desnog koljena.

- Trenutno se osjećam mnogo bolje, hodam bez pomoći štaka, ali je operacija ipak neophodna. Radim kod kuće neke vježbe koje su mi dozvoljene i jedva čekam kada će se sve to završiti, pa da se vratim među stative - poručio je ljubimac navijača Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana