Bogdan Obradović za Glas Srpske: Mnogi žele u Noletov boks

Danijel Radujković
Bogdan Obradović za Glas Srpske: Mnogi žele u Noletov boks

Banjaluka - Novak pokušava da nađe pravo rešenje za vraćanje na svetski vrh i novi tim koji će mu dati energiju koju je izgubio. Mora da izabere trenera koji će to da mu omogući, a sigurno ih ima mnogo koji bi želeli da rade sa njim, jer je on veliki izazov.

Kazao je ovo za "Glas Srpske" bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, komentarišući potez Novaka Đokovića koji je otpustio kompletan stručni štab sa trenerom Marjanom Vajdom na čelu. Kada je Đoković krenuo silaznom putanjom, Obradović je bio jedan od rijetkih koji ga je kritikovao. Posebno mu je smetalo prisustvo španskog "gurua" Pepea Imaza u Novakovoj blizini, ali sada ističe da razumije Đokovićevu odluku. On je jedan od teniskih stručnjaka koji možda najbolje poznaje srpskog tenisera, a za njega ova odluka nije pretjerano iznenađenje.

- Ovo je poprilično ozbiljan potez kojim se pokušava vratiti u staru formu. Kada ne ide, morate da reagujete, da napravite rez. To je njegova odluka i nije važno da li je za druge iznenađenje ili ne. Nadam se da će mu novi tim dati dodatnu energiju i ideju na koji način da se vrati na stare staze - kazao je Obradović.

On smatra da ovakve stvari ne treba da čude, jer se redovno dešavaju u svijetu sporta.

- Sličnih stvari smo se nagledali u prošlosti kod mnogih sportista i timova. Ovo je jedan do pokušaja da se nešto promeni. To su teški rezovi, nije uopšte lako ni za njega, ni za ostatak tima. Mnogo vremena su proveli zajedno, ali u svakom slučaju nešto je moralo da se desi. Apsolutno verujem da će to biti pozitivan potez u smislu da će se vratiti u staru formu u kojoj je bio dok je vladao planetom - dodao je Obradović.

U narednom periodu sigurno će mnogo trenerskih imena biti dovođeno u vezu sa jednim od najatraktivnijih sportista, a Obradović vjeruje da će biti mnogo njih koji su zainteresovani da mu se pridruže. Slično kao kada je upražnjena klupa timova poput Reala, Barselone ili Mančestera.

- Voleo bih da to bude neko ko će mu odgovarati i sa kime će naći zajednički jezik. To je suština svega. Zaista ne znam ko je slobodan na tržištu, jer su svi poprilično zaposleni ljudi i sa te strane nije lako naći vrhunske trenere koji su sposobni i spremni da rade. Treba pronaći pravo rešenje, ko god da bude, potrebno je da ga Novak razume - istakao je bivši selektor Srbije.

Na pitanje da li bi on mogao da bude taj čovjek, samo se nasmijao.

- Zaista ne bih o tome. Sve je do Novaka, mnogo godina sam proveo s njim i da razmišlja u tom pravcu sigurno bi me već kontaktirao - zaključio je Obradović.

Bez trenera u Španiji

Novak Đoković će prvi put u karijeri igrati bez podrške trenera i stručnog štaba na nekom velikom turniru, pošto masters u Madridu počinje u ponedjeljak.

- Pitanje je koliko se Novak za to pripremao, nije ovo bila ishitrena odluka. On je veliki šampion, sigurno da su ovo otežane okolnosti za njega, ali morate da težite ka nekom rešenju. Možemo samo da mu poželimo da odigra dobro u Madridu - rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana