Blijedo izdanje fudbalera Borca u Sjevernoj Irskoj: Ako je za utjehu, gore ne može

Siniša Kotaraš
Blijedo izdanje fudbalera Borca u Sjevernoj Irskoj: Ako je za utjehu, gore ne može

BELFAST - U 95 godina dugoj istoriji fudbaleri Borca odigrali su u Belfastu vjerovatno jednu od svojih najlošijih utakmica. Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija završen je pobjedom šampiona Sjeverne Irske od ubjedljivih 4:0, a Banjalučani, kada se sve sabere, mogu još i da budu zadovoljni iako su sada samo na korak od eliminacije iz Evrope.

Istina, ima još da se odigra i revanš, narednog četvrtka na Gradskom stadionu od 20 časova, ali će aktuelnim prvacima BiH trebati istinsko čudo i pobjeda od pet golova razlike da bi izborili plasman u treće kolo.

I strateg Banjalučana Marko Maksimović, bio je nakon meča u Belfastu vidno utučen i razočaran, istakavši kako neke stvari u samoj ekipi ne štimaju onako kako bi trebalo.

- Zaista nemam komentar na ovo što nam se dogodilo. Naše izdanje je bilo stvarno sramno, ne znam, možda ima i nekih razloga za ovo. Ali, definitivno je da postoje neke stvari koje moramo da riješimo. I, to ćemo i da uradimo, ali unutar kuće - istakao je razočarani Maksimović.

Mladi stručnjak na klupi Borca nije mogao da objasni ni lošu igru svog tima i to u segmentima u kojima su “crveno-plavi” trebali da budu najjači.

- Zaista nevjerovatno, u nekim stvarima koje smo prije odrađivali dobro i na pozitivan način, djelovali smo kao početnici, kao da to nikada nismo igrali. I definitivno je ovo jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri nakon kojeg ostaje gorak ukus u ustima. Vidjećemo kako ćemo dalje, ovako, zaista smo se osramotili - dodao je Maksimović. 

Iako, gledajući golu statistiku, Banjalučani nisu bili baš toliko inferiorni da bi doživjeli rezultatski debakl, jasno je da Borac nije bio ni sjenka onog tima koji je savladao rumunski Kluž.

Ono što je pozitivno, jeste činjenica da im je ogromna većina navijača, i pored poraza, uputila riječi podrške uz nadu da je u revanšu 29. jula moguće i da se desi to željeno čudo.

U nedjelju sa Leotarom

Neće Banjalučani imati previše vremena za analizu debakla u Belfastu jer ih već u nedjelju, od 21 čas, na Gradskom stadionu očekuje utakmica drugog kola Premijer lige protiv trebinjskog Leotara. Ovaj meč trebao je da se igra u Trebinju ali je na molbu Borca domaćinstvo zamijenjeno kako bi “crveno-plavi” tim imao bar malo vremena da se odmori od puta u Sjevernu Irsku i utakmice sa Linfildom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana