Bler zbog Miloševića nije saslušao Fergusona

Agencije
Bler zbog Miloševića nije saslušao Fergusona

London - Bivši predsjednik SR Jugoslavije, pokojni Slobodan Milošević jedan je od krivaca što fudbaleri Mančester junajteda u sezoni 1999/2000. nisu mogli da brane titulu u FA kupu.

Iako uvod u najmanju ruku izgleda nevjerovatan, britanski "Dejli mejl" prenosi priču o neobičnom spletu događaja. "Đavoli" su bili prisiljeni da odustanu od takmičenja jer su kao aktuelni evropski šampioni bili pozvani na Svjetsko prvenstvo koje je u januaru 2000. održano u Brazilu. Kalendar FA kupa se preklapao sa klupskim Mundijalom, a tadašnji menadžer ser Aleks Ferguson učinio je sve da dođe do promjena u kalendaru. Nije želio da ide u Brazil, ali je morao da popusti pod pritiskom Engleske fudbalske federacije, koja se nadala da će dobiti domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2006. godine. Škotski stručnjak čak je kontaktirao i sa premijerom Tonijem Blerom.

- Pozvao je Blera, ali mu je on rekao da ide u Jugoslaviju na sastanak sa Miloševićem, tako da je to bio kraj priče - rekao je tadašnji član Nezavisnog udruženja navijača Mančester junajteda Endi Volš.

List navodi da je Bler išao na pregovore sa Miloševićem kako bi bili riješeni sukobi na Kosovu. Ostaje pitanje da li se ova priča poklapa sa stvarnim događajima i koliko je istinita, ali Volš tvrdi da je sve tačno. Bler zbog ranije zakazanih obaveza nije imao vremena za Fergusona, koji je na kraju odveo Junajted u Brazil. "Đavoli" su odustali od takmičenja u FA kupu, a ispali u prvoj fazi takmičenja u Brazilu, dok je SP 2006. dodijeljeno Njemačkoj, tako da je cijeli trud bio uzaludan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana