BL volej domaćin “Trofeja Banjaluke”

Milan Zubović
BL volej domaćin “Trofeja Banjaluke”

Banjaluka - Šesti turnir “Trofej Banjaluke” biće odigran u subotu i nedjelju, a organizator BL volej najavio je da će kvalitet ekipa biti veći nego što je to ranije bio slučaj.

Prvi meč odigraće BL volej i italijanski klub Frate, koji se takmiči u Seriji B (subota, 14 časova), a od 16 sati na programu je duel slovenačkog Šempetera i Osijeka. Drugo kolo na rasporedu je istog dana, kada će snage odmjeriti Osijek - Frate (18) i BL volej - Šempeter.

Treće kolo biće igrano u nedjelju i sastaće se Frate - Šempeter (10) i BL volej - Osijek (12). Prema riječima trenera Radmile Marković, koja se vratila na klupu Banjalučanki ovog ljeta, biće ovo dobar pokazatelj da vide koliko su napredovale tokom posljednjeg mjeseca od kada su počele pripreme.

- Na turniru u Ilidži bile smo druge i zadovoljne smo tim uspjehom, te vjerujemo da ćemo i sada napraviti iskorak u formi i do početka regionalne MEL lige otkloniti nedostatke i uigrati ono što smo zamislili - izjavila je Markovićeva.

Sportski direktor Draško Madžar vjeruje da imaju kvalitetnu ekipu i da će dostojno predstavljati grad u regionalnom takmičenju.

- Zadržali smo kostur ekipe od prošle sezone, koji smo nadogradili sa nekoliko igračica. Ranije smo krenuli sa radom da bismo imali dovoljno vremena da se uigramo jer nas čakaju teški izazovi - kazao je Madžar.

Jedno od velikih pojačanja je i povratak Milice Ivković, koja je prije dvije sezone nastupala za banjalučki tim, a pored nje, tu su još Milica Šorak i Ukrajinka Olja Uljenko.

- Lijepo je ponovo se vratiti u Banjaluku, gdje sam igrala četiri godine. Ovo je najbolja ekipa koju smo ikada imali i moći ćemo uspješno parirati svim timovima u MEL ligi, a vidje ćemo kakva će biti situacija u CEV kupu - istakla je Ivkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana