Betis najveći iskorak karijere Nikole Gaćeše

Ivan Dragičević
Betis najveći iskorak karijere Nikole Gaćeše

Sevilja - Iskusni krilni centar Nikola Gaćeša napravio je nesvakidašnji transfer, jer je iz Kaknja prešao u Betis pokazavši da je moguće napraviti iskorak iz Lige BiH ka najjačem evropskom nacionalnom takmičenju.

Tim iz Sevilje zauzima posljednje mjesto na tabeli Endesa lige i prijeti mu ispadanje u niži rang. Gaćeša je dogovorio saradnju do kraja sezone i doveden je da izvuče ekipu iz opasne zone. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a bivši igrač Igokee debitovaće protiv Saragose.

- Borićemo se dok postoje matematičke šanse za opstanak. Svaka sledeća utakmica nam je najbitnija počevši od Saragose koju možemo posmatrati kao meč sezone. Srećan sam što sam u Betisu, Rade Zagorac i Vladimir Golubović mi olakšavaju proces prilagođavanja. Ovaj transfer vidim kao neki vid priznanja za sve što sam do sada radio, ali i motiv za ono što me tek očekuje - rekao je Gaćeša.

Odlične igre pružao je u Dinamu iz Tbilisija, neki raniji susreti sa španskim ekipama preporučili su ga Andalužanima. U dresu Kaknja bilježio je 16 poena i pet skokova po utakmici.

- Dobre igre u FIBA Ligi šampiona protiv Huventuda, kao i posle u FIBA Evropa kupu doprinele su da me primete neki timovi iz jačih liga. Za najveći iskorak u dosadašnjoj karijeri uticale su i partije iz prvenstva BiH - dodao je Gaćeša.

Kako je Endesa liga najkvalitetnija na Starom kontinentu očekuje ga mnogo duela sa vrhunskim igračima. Svaki meč biće na nož, a pogotovo ovaj prvi protiv Saragose koja ima samo pobjedu više od Betisa i drži prvo mjesto iznad zone ispadanja.

- Pružiću maksimum kakvu god odluku mi trener namenio protiv Saragose. Svakodnevno se trudim da što bolje upoznam saigrače i uklopim u sistem. Već sam rekao da je to najbitnija utakmica sezone, daćemo sve za pozitivan rezultat. Igranje u ovako snažnoj ligi svaki vikend novi je izazov zbog velikog broja kvalitetnih igrača i timova. Teško je izdvojiti bilo koga, ali od preostalih utakmica dueli sa Realom i Baskonijom biće posebno izazovni - zaključio je Gaćeša.

Američki student

Gaćeša je pet godina proveo na studiju u SAD, gđe je nastupao za TCU Frogse u prvoj NCAA diviziji. Prije Kaknja i Dinama iz Tbilisija Gaćeša je nastupao za Igokeu, slovenački Helios, rumunski Temišvar, Obervart iz Austrije, francuski Rui, gruzijski Rustavi i iranski Šardari Tabriz. Najbolje partije pružao je u Gruziji, ali je jasno da je Betis najatraktivniji klub među pobrojanima. Andalužanima je zapao za oko zbog ol-araund igre i možda baš Gaćeša bude tas na vagi za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana