Barselona rutinski, Di Marija spasio PSŽ

B92
Barselona rutinski, Di Marija spasio PSŽ

Remi u Parizu, ubjedljiva pobjeda Borusije, te lagan trijumf Barselone bez Lionela Mesija obeležili su srijedu veče u trećem kolu Lige šampiona.

Napoli je bio na korak od senzacija na Parku prinčeva, ali je Anhel di Marija fantastičnim golom u 93. minutu donio PSŽ-u 2:2.

Borusija Dortmund je impresivnim predstavom uz dva gola Rafaela Gereira pregazila Atletiko Madrid 4:0, dok je Barselona i bez svog najboljeg igrača lako nadigrala Inter 2:0.

Pobjedu je zabilježio i Porto, slavio je 3:1 u Moskvi nakon što je preživio furiozan start domaćina i penal koji je odbranio Iker Kasiljas, dok su samo Galatasaraj i Šalke igrali bez golova.

U prva dva meča večeri nije bilo pobjednika, Klub Briž – Monako 1:1 i PSV – Totenhem 2:2. U centru pažnje je gostovanje Crvene zvezde kod Liverpula na Enfildu.

Borusija i Atletiko su vodili bitku za prvo mjesto, a dobili smo jedno od potencijalnih “favorita” iz sjenke. 

“Milioneri” su pregazili madridski tim, dali su čak četiri gola ekipi koju već godinama prije svega krasi impresivna odbrana. 

Fudbaleri Borusije su se poigravali sa “jorgandžijama”, nisu imali Madriđani rješenja za eksplozivnu tranziciju domaćina, koji je tim oružjem i razbijao rivala. 

Ključni trenutak meča bio je prvi gol, kada je Aksel Vitsel sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora “načeo” mrežu rivala. 

Atletiko je odolijevao domaćinu do sredine drugog poluvremena, a onda doživio debakl u posljednjih 15 minuta. 

Razigrali su se dvostruki strijelac Gereiro i dvostruki asistent Ašraf Hakimi, a “poentirao” je opet i mladi Džejdon Sančo. 

U prvom meču grupe Klub Briž i Monako su remizirali 1:1, pa je Atletiko i dalje u dobroj poziciji u borbi za osminu finala, jer ima po pet bodova više od ova dva rivala.

U narednom kolu Atletiko Madrid dočekuje Borusiju, dok Briž ide u goste Monaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana