Barselona izvukla Prinsa iz zaborava

Dušan Repija
Barselona izvukla Prinsa iz zaborava

Barselona - Jednog dana sam se probudio poslije neke lude žurke. Pogledao sam se u ogledalu i rekao: “Gotovo, ovo nije ono što želiš. Toliko si se mučio, ne smije ovako da se završi”.

Nekoliko godina kasnije, vjerovatno kada se najmanje nadao, Kevinu Prinsu Boatengu isplatila se pametna odluka da maksimalno eksploatiše ono što mu je bog dao - talenat. Karijera sjajnog fudbalera sigurno je mogla da bude mnogo bolja da se nekim slučajem ranije probudio i pogledao u ogledalo, ali mogao je i da ne dođe taj dan otrežnjenja... Na sreću po Boatenga, sve je ispalo odlično, s obzirom na to da je juče i zvanično pristupio Barseloni. Ukoliko i ne ostane na “Nou kampu” po završetku sezone iako ga Barselona od Sasuola može otkupiti za osam miliona evra, uvijek će ostati upisano da je momak rođen u siromašnom predgrađu Berlina stigao do dresa jednog od najvećih klubova svijeta.

- Teško je izboriti se sa slavom i novcem, a moraš, jer karijera na traje cijeli život. Morao sam da učim na greškama, nije bilo nikog da mi pokaže. Bacio sam dosta novca. Nije lako sve to sa 20 godina. Dođe odjednom. Trošio sam na gluposti koje su me usrećivale na nekoliko sati. Onda efekat prođe, a ti si na tribinama, ne igraš - prisjeća se Boateng trenutaka koji su ga prodrmali i okrenuli na pravu stranu.

Njegov kvalitet nikad nije bio sporan jer gdje god da je igrao, postizao je golove, najčešće vrlo atraktivne. Dva je dao i novom klubu i to u dresu Milana, pa je dočekan sloganom “Naudio si nam, sad nam pomozi”.

- Žao mi je što moram da napustim Sasuolo, ali ukazala mi se velika šansa. Želim da se fokusiram samo na Barselonu i nadam se da ću postići pogodak na “Bernabeuu” u sljedećem “el klasiku”. Želim da osvojimo sve - poručio je Boateng koji je ranije javno izražavao simpatije prema Realu i Kristijanu Ronaldu.

Sada će svlačionicu dijeliti sa Lionelom Mesijem i pokušati da doprinese u borbi Katalonaca za trofeje.

- Mesi je najbolji na cijelom svijetu. Ne znam zašto se smijete... To je istina - odgovorio je uz karakterističan osmijeh na zvaničnom predstavljanju.

 

Crtice

- Majka Kevina Prinsa Boatenga je Njemica, a otac iz Gane, pa je mogao da bira za koju reprezentaciju će igrati. Odlučio se za zemlju svog oca, dok njegov polubrat Džerom igra za Njemačku

- Prekinuo meč protiv Pro Patrije dok je nosio dres Milana jer su ga navijači vrijeđali na rasnoj osnovi

- Tetovaže paučine su ga pratile tokom cijele karijere

- Zahvalan je Niki Kovaču koji mu je mnogo pomogao na početku karijere u Herti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana