Banjalučke rukometašice dobile novog trenera

Darko Dragičević
Banjalučke rukometašice dobile novog trenera

BANjALUKA - Nedžad Mašić zvanično je predstavljen je kao novi trener Ženskog rukometnog kluba Borac i na klupi je naslijedio Nikolu Bijelića. Sa njim banjalučki klub želi da napravi dodatni iskorak.

Mašić je tokom trenerske karijere vodio brojne klubove, a najveći trag je ostavio u Turskoj, gdje je prošle sezone vodio Tekirdag. Bio je i selektor ženske reprezentacije BiH, te  radio u brojnim klubovima i u BiH.

- Brzo smo se dogovorili, želio sam ambiciozan tim koji se bori za trofeje. Gledao sam Borac na finalu Kupa BiH i vidio mladu, poletnu ekipu koja može da igra još bolje. Uvijek sam bio ambiciozan, imam dosta iskustva iz evropskih mečeva, tako da smatram da tim može da napreduje uz kvalitetan  rad.  Nijedna igračica nije otpisana. Svaka će dobiti šansu, prvenstvo je dugo, igra se na nekoliko frontova. Sigurno je da će biti korekcija u timu. Već sam u pregovorima sa Mihaelom Malbak, koju sam vodio u Turskoj,  da nas pojača. Treba nam i srednji bek. Želim ne samo da pravim dobre rezultate već i sistem, tako da u svim selekcijama igramo, isto tako da djevojke, kad promijene grupu, znaju šta ih očekuje - rekao je novi trener.

Direktor Darko Savić ističe da Borac želi dodatni iskorak.

- Želja nam je da naporan rad krunišemo trofejima, što smo potvrdili i angažovanjem iskusnog trenera. S njim želimo dodatni iskorak u svakom smislu, bolje igre, organizacije i, naravno, trofeja. Brzo smo se dogovorili jer je riječ o sjajnom profesionalcu. Imao je i neke bolje ponude, ali je ostao vjeran našem dogovoru. Imamo sjajnu bazu, u svim mlađim kategorijama dobro radimo i sad želimo da sve to nadogradimo. Hvala predsjedniku Republike  Srpske Miloradu Dodiku koji nas je podržao i dao sigurnost. A ostali bi trebalo da se ugledaju na neke druge gradove i kantone koji za svoje timove izdvajaju puno više od Banjaluke i našeg ministarstva - rekao je Savić koji je istakao da dosadašnji trener Nikola Bijelić ostaje u klubu. U tim se vraća Dajana Ignjatović, dok puno očekuju od mlade Sare Pavković. Ekipu su napustile Dunja Jurkas, koja odlazi u Sloveniju, te Jovana Novaković koja je završila karijeru.

Počinje kamp

Drugi kamp koji zajedno organizuju RK i ŽRK Borac počinje danas u 17 časova. Na okupu će biti po 40 dječaka i djevojčica, a dolaze sjajni treneri poput Fuada Mahmutovića, Saše Boškovića i Marka Isakovića. Biće održano i predavanje na temu “Organizacija vrhunskog kluba i marketing”, a predvač je Vedran Šupuković, direktor RK Zagreb.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana