Banjalučanin Vanja Dobrnjac: Čast je biti prvak države u kojoj je ponikao Đoković

Milan Zubović
Banjalučanin Vanja Dobrnjac: Čast je biti prvak države u kojoj je ponikao Đoković

Beograd - U godini kada je proslavio punoljetstvo Vanja Dobrnjac stigao je do prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji.

Mladi Banjalučanin postao je šampion Srbije nakon trijumfa nad Mihailom Radosavljevićem rezultatom 6:2, 6:1, dok je u polufinalu savladao Tadiju Radovanovića sa 6:0, 6:2. Njemu je to jedan od najvećih trofeja u dosadašnjoj karijeri, mada je ranije osvajao turnire u Evropi do 14 i 16 godina, a imao je zanimljiv put do titule.

- Odigrao sam dobar turnir, jako dobro polufinale i finale pa rezultat nije mogao da izostane. Hvala Teniskom savezu Srbije koji mi je dao vajld kard, jer nisam igrao seniorske turnire već samo juniorske, što takođe predstavlja moj veliki uspjeh. Pored pehara koje sam osvajao u mlađim kategorijama ovaj je definitivno jedan od najdražih, jer je na višem nivou i starosnoj kategoriji. - izjavio je Dobrnjac.

- Sve me ovo mnogo obradovalo, jer nije mala stvar biti šampion države iz koje je potekao najbolji na svijetu Novak Đoković, pa Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Dušan Lajović... kao i svi ostali zbog kojih je tenis doživio veliku ekspanziju kod nas - dodao je Dobrnjac.

Sada ga očekuje mnogo teži posao, jer završava juniorski staž i kreće sa turnirima u seniorskoj konkurenciji. Zimu će iskoristiti da se što bolje fizički spremi za sve što ga čeka na proljeće.

- Ovaj uspjeh velika je motivacija za dalja iskušenja, jer će prelazak biti mnogo težak. Na prvenstvu Srbije pokazao sam da se mogu nositi sa starijima od sebe i sada me čekaju još dva juniorska turnira, a onda samo seniorski. Tokom zime nema turnira u Evropi, već uglavnom u Aziji i Americi, što je dosta skupo za putovanje, tako da ću taj period iskoristi da radim na snazi i kondiciji. Onda počinju fjučersi i nadam se da ću ići uzlaznom putanjom - rekao je Dobrnjac.

Prije ove titule stigao je do finala juniorskog turnira u Mostaru, gdje je bolji od njega bio Šon Kvenin sa 6:4, 6:2. Na njemu je eliminisao tri nosioca i bio bolji od Lukasa Palalića, od kojeg je prošle godine glatko izgubio. 

 

Fjučersi

Prema riječima njegovog trenera Bojana Mičića, pred Vanjom je težak put do glavnog žrijeba na fjučersima.

- On sada mora da igra kvalifikacije među profesionalnim igračima i traži vajld karte za turnire. Fjučersi su sljedeća stepenica, kojih ima desetak u regionu, sve kreće sa Istarskom rivijerom. Uz veliki rad, trud i angažman ima dobre šanse da dođe do glavnog žrijeba, mada ima mnogo nepoznatih faktora pa je teško bilo šta prognozirati unaprijed. Vjerujemo da možemo napraviti uspjeh i jedva čekamo da počnemo igrati sa seniorima - kazao je Mičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana