Bajiću presudili mladi košarkaši

Milan Zubović
Bajiću presudili mladi košarkaši

Laktaši - Žarko Milaković novi je trener košarkaša Igokee. On je na klupi aktuelnog šampiona BiH zamijenio Dragana Bajića sa kojim je raskinuta saradnja zbog, kako je saopšteno, "različitih pogleda i razmišljanja o budućnosti kluba".

Milaković je četiri godine u klubu, gdje radi sa mladim kategorijama i sa juniorskim timom osvojio je treće mjesto na završnom turniru ABA lige, seniorski Kup Republike Srpske, dok je postao šampion Lige mladih BiH bez ijednog poraza prošle godine. Takmičenje u Prvoj ligi RS završili su na četvrtom mjestu.

- Iskreno sam iznenađen i počastvovan odlukom kluba da me imenuje za trenera. Hvala mom treneru Draganu Bajiću, sa kojim sam tokom godina imao odličnu komunikaciju i saradnju, na svemu što je uradio do sada. Tu sam do kraja ove sezone, dok ćemo poslije razgovarati o eventualnom nastavku saradnje - izjavio je Milaković.

Debi na klupi seniorskog tima imaće već sutra kada gostuje kod sarajevskog Sparsa u četvrtom kolu Lige za prvaka.

- Ići ćemo iz treninga u trening i ekipa ima veći kvalitet u odnosu na ostale klubove iz Lige za prvaka, pa moramo da probudimo svijest kod igrača o važnosti takmičenja u BiH te, naravno, afirmišemo mlade igrače koji su stigli iz juniorskog tima - dodao je Milaković.

Poslije tri kola Igokea ima dvije pobjede i jedan poraz, a prvenstveni cilj ostaje odbrana titule.

- Nemamo imperativ osvajanja šampionske titule jer imamo zagarantovan nastup u ABA ligi, ali ne damo titulu. Igrači moraju shvatiti da lična promocija dolazi kroz timsku promociju. Želja nam je da odbranimo titulu i nastavimo kontinuitet osvajanja trofeja te od toga ne odustajemo - istakao je Milaković koji je dodao da promjena neće biti u igračkom kadru kao ni u stručnom štabu.

Najuspješniji trener

Bajić je najuspješniji trener Igokee svih vremena sa kojom je osvojio tri šampionske titule, četiri puta Kup BiH kao i ligaški dio ABA lige u sezoni 2012/13. Kao trener četiri puta sjedao je na klupu ekipe iz Aleksandrovca. Posljednji put tim je preuzeo od Željka Lukajića 22. decembra 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana