Atletski savez Srpske izabrao najbolje za 2017. godinu: Počasti Petrušićevoj i Huseinbašiću

Drago Gajić
Atletski savez Srpske izabrao najbolje za 2017. godinu: Počasti Petrušićevoj i Huseinbašiću

Zvornik - Članica Glasinca iz Sokoca Mladena Petrušić i član banjalučkog Borca Sait Huseinbašić proglašeni su najboljim atletičarima Republike Srpske za 2017. godinu na Večeri atletike u Zvorniku.

Za najbolji klub izabran je Borac, čiji su članovi dobili najviše priznanja. Spomen-plakete uručene su prvom predsjedniku Atletskog saveza Draganu Danelišanu, prvom sekretaru Momčilu Crnčeviću, kao i jednom od osnivača Saveza Slavku Koprivici. Priznanje za najuspješnijeg atletskog radnika RS za tekuću godinu pripalo je Slavici Mandić, koja zajedno sa suprugom Momčilom vodi AK Zvornik.

- Nakon što sam bila peta na Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, nadala sam se ovom priznanju i drago mi je što me matični savez prepoznao kao najbolju - rekla je Petrušićeva.

Svečanom sjednicom Skupštine AS RS obilježio je 25 godina od osnivanja i uspješnog rada, a predsjednik Saveza Borislav Đurđević podsjetio je na 15. oktobar 1992. godine kada je osnovan Savez i osvrnuo se na sadašnju situaciju.

- Savez broji 26 klubova u nekoliko centara među kojima su najuspješniji Banjaluka, Sokolac, Prnjavor, Doboj i Pale. Naši takmičari osvajali su najveće rezultate na prestižnim evropskim i balkanskim prvenstvima i po tome smo najuspješniji sport u Republici Srpskoj. Pored svega, nedovoljna su izdvajanja sa republičkog nivoa za ovaj sport pa stoga imamo velikih problema kada su u pitanju tereni za treninge i takmičenja. Imamo veliki broj klubova, ali i jedan "prazan prostor" od Zvornika do Trebinja uz Drinu i moramo poraditi da na tom prostoru uz pomoć lokalnih zajednica i resornog ministarstva budu osnovani klubovi - rekao je Đurđević.

On je najavio donošenje sveobuhvatnog dokumenta koji će se zvati "Strategija razvoja atletskog sporta na nivou Republike Srpske" u kojoj bi se na poseban način tretirao razvoj atletike u školama koja je bazični sport.

Nagrade

Posebna priznanja za postignute rezultate i medalje sa međunarodnih takmičenja dobili su Nikolija Stanivuković, Gorana Tešanović, Milica Ožegović, Katarina Ignjić i Stefani Vukajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana