Aničić i Batar srušili Rumune

Darko Pašagić
Aničić i Batar srušili Rumune

Antalija - U prvoj prijateljskoj utakmici u Antaliji fudbaleri Borca savladali su rumunskog trećeligaša Čikzeradu Mijerkureu Čiuk sa 2:0.

Banjalučani su već u prvom dijelu susreta pokazali znatno više od rivala, ali nisu uspjeli zatresti mrežu. Na prvi pogodak čekalo se do 57. minuta kada je Igor Aničić sa distance pogodio za 1:0. Drugi gol postignut je samom finišu susreta, tačnije u 88. minutu kada je poslije kornera koji je izveo Aničić najprisebniji bio Bojan Batar i postavio konačan rezultat ovog susreta koji je po kišnom vremenu odigran pred tridesetak gledalaca.

- I prije meča sam govorio da nam je rezultat u ovom susretu najmanje važan, ali je lijepo kada se pobijedi. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem, pogotovo činjenicom da smo u potpunosti nadtrčali Rumune - naglasio je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

U ovom susretu zbog povreda nisu nastupili Miloš Žeravica, Siniša Dujaković i Nikola Kujundžić, dok priliku da bar dio meča provedu na terenu nisu dobila trojica juniora golman Luka Damjanović, Andrej Bosnić i Vuk Vujmilović.   

- Kao što je poznato Žeravica nam se kasnio priključio, dok Dujaković radi po posebnom programu. Što se tiče ovih mlađih ima još puno prilika da pokažu šta znaju - nastavio je Vojvodić.

Priliku da nastupi u potpunosti je iskoristi Batar, koji se upisao u strijelce.

- Drago mi je što sam pogodio protivničku mrežu, ali najmanje je bitno ko je postigao gol. Važno je da smo pobjedom otvorili seriju kontrolnih utakmica u Antaliji. Imamo stvarno fantastične uslove i šteta je ne iskoristiti ih na pravi način. Svi smo uvjereni da ćemo potpuno spremno dočekati nastavak sezone i da ćemo ostvariti primarni cilj, a to je osvajanje šampionske titule i povrataka u Premijer ligu. Što se tiče Kupa BiH i na tom planu sam optimista. Siguran sam da ćemo daleko dogurati, zašto ne i do samog pehara - istakao je Batar.

Naredni protivnik Banjalučana u Antaliji biće ruski premijerligaš Ahmat iz Groznog, a ovaj susret igra se sutra od 9 časova.

- Biće to daleko snažniji rival, ali i pravo mjerilo našeg kvaliteta. Očekujem ponovo da se iskažemo trkački, ali i da se Rusima suprotstavimo što je jače moguće.  Poslije toga igramo 4. februara u 13.30 časova sa bugarskom Vitošom, a rival četiri dana kasnije u 15 časova je kazahstanski Atiraj - dodao je Vojvodić.

Sastav “crveno-plavih”

Borac je utakmicu protiv rumunskog trećeligaša Čikzerade Mijerkuree Čiuk počeo u sastavu: Topolović, Radulović, Ćosić, Runić, Janičić, Danilović, Milutinović, Mojović, Jakupović, Kajkut, Ziljkić. U nastavku susreta u igru su ulazili još: Savatović, Bajić, St. Dujaković, Burazor, Zarić, Batar, Šikanjić, Popović, Turanjanin, Arsić, Aničić i Pajčin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana