Amel Tuka: Bose me je nasmijao

Agencije
Amel Tuka: Bose me je nasmijao

Sarajevo - Osvajač prve medalje za BiH na svjetskim prvenstvima u atletici Amel Tuka odgovorio je na optužbe Francuza Pjera Andrea Bosea, petoplasiranog u trci na 800 metara, koji je optužio Tuku da se dopinguje.

- Atletičar koji se pojavio niotkud i koji je za kratko vrijeme popravio lični rekord za nevjerovatne tri sekunde i 61 stotinku mora uzimati doping - rekao je Bose.

Tuka je objasnio da je samo u posljednjih deset dana imao četiri doping kontrole.

- Čuo sam tu informaciju i nasmijao sam  se. U Pekingu sam četiri puta sam imao kontrolu. To je sve crno na bijelo. On je razočaran, Francuska ulaže mnogo novca u njega, obećao im je medalju, pa ga nekako razumijem. Ja ću njega opet pozdraviti - izjavio je Tuka.

Antidoping agencija BiH takođe je potvrdila da su rezultati momka iz Kaknja apsolutno regularni.

- Tuku su u ovoj godini testirali i u Turskoj, a nedavno u Monaku, gdje su rezultati takođe bili negativni. Amel Tuka je profesionalno ispunjavao sve obaveze prema Agenciji za antidoping kontrolu BiH i predstavlja primjer vrhunskog sportiste i profesionalca - navedeno je u saopštenju Agencije.

Tuka večeras oko 19 časova dolazi na aerodrom u Sarajevo, a biće mu priređen i svečani doček na stadionu "Kamberovića polje" u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana