Aleksandar Mitrović pred mečeve sa Ukrajinom i Litvanijom: Za Srbiju uvijek spremni da igramo

Agencije
Aleksandar Mitrović pred mečeve sa Ukrajinom i Litvanijom: Za Srbiju uvijek spremni da igramo

Beograd - Pred reprezentacijom Srbije u petak je nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostovanje Ukrajini u Lavovu, a napadač Aleksandar Mitrović poručio je da su on i njegovi saigrači uvijek spremni da ostave i posljednji atom snage na terenu, bez obzira na umor poslije napornih sezona u klubovima.

“Orlovi” su na startu remizirali u gostima protiv Portugalije, a nakon gostovanja u Ukrajini očekuje ih meč sa Litvanijom 10. juna u Beogradu.

- Jeste kraj sezone i jeste da smo svi iscrpljeni, ali za reprezentaciju smo uvek svi spremni. Uvek je velika čast i zadovoljstvo igrati za Srbiju. Imamo kvalitet, dobre igrače i mladog selektora. Dobro smo počeli kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i da ih nastavimo - rekao je Mitrović.

Napadač Fulama upozorio je da su Ukrajinci jako čvrsta i kompaktna ekipa, ali i naglasio da će biti potreban maksimalan oprez u duelu sa Litvancima, jer je Srbija u prošlosti često imala problema sa autsajderima.

- Nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice i izvući pozitivan skor. Najbitnije je da skupljamo bodove, ne gubimo utakmice i da odemo na Evropsko prvenstvo. Bilo bi lepo da posle svetskog vežemo i evropsko i nastavimo niz. Ukrajina je veoma jaka u defanzivi. Vodi ih Andrej Ševčenko, teško im je dati gol i sigurno su konkurenti za jedno od prva dva mesta. Litvance znamo iz Lige nacija, dobili smo ih dva puta, ali treba biti obazriv - zaključio je Mitrović.

Predstojeća reprezentativna akcija ponovo će proći bez Luke Milivojevića i Matije Nastasića, koji neće nastupati za “orlove”, dok je Krstajić na poziciji selektora, a golman Predrag Rajković bi volio da se cijela situacija riješi.

- Ne znam šta se tu dešava i šta se sve dešavalo. Voleo bih da se vrate jer svaki igrač nam znači i dosta bi nam pomogli u kvalifikacijama - izjavio je Rajković.

Prema njegovim riječima, i remi u Lavovu bi bio dobar rezultat, jer je Ukrajina jako nezgodan protivnik na domaćem terenu.

- Idemo na pobedu, ali bi remi dosta značio, svakako uz trijumf nad Litvanijom kod kuće. Prvo gledamo Ukrajinu, hoćemo pobedu i  njome bismo završili dobar deo kvalifikacija. Tada bismo na pravi način prebrodili dva najteža gostovanja u grupi - poručio je Rajković.

 

Odlazak

Rajković smatra da je došlo vrijeme da ode iz Makabi Tel Aviva u jednu od pet najjačih liga svijeta.

- Lepo mi je u Makabiju, ali pravo je vreme da napravim iskorak u karijeri i odem u jaču ligu. Ipak, i ako se ne desi transfer, neću da žalim jer idu kvalifikacije za Ligu šampiona i borićemo se za titulu. Ne bih voleo da nas žreb spoji sa Crvenom zvezdom - rekao je Rajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana