Aleksa Radanov, novi košarkaš Aleksandrovčana, za “Glas Srpske”: Igokea najbolja ekipa za napredak

Milan Zubović
Aleksa Radanov, novi košarkaš Aleksandrovčana, za “Glas Srpske”: Igokea najbolja ekipa za napredak

LAKTAŠI - Veliko pojačanje dovela je Igokea za iduću sezonu kojim je pokrila pozicije beka šutera i organizatora igre.

Aleksa Radanov napustio je Crvenu zvezdu nakon šest godina i pridružio se ekipi iz Aleksandrovca sa kojom ima visoke ambicije iduće sezone. Iza srpskog igrača je turbulentan period tokom kojeg se selio iz Zvezde u FMP. U dresu “pantera” pružao je odlične partije koje nije prenio u “crveno-bijeli” dres, mada je šansu dobijao na kašičicu.

- Stižem u Igokeu koju smatram najboljom sredinom u koju sam trenutno mogao da dođem. Klub se bori za mesto u plej-ofu ABA lige i ima potencijala za finale te što bolji plasman u Ligi šampiona. Stoga mi je drago da sam dobio mogućnost i poverenje da dođem u jedan takav klub. Nadam se da će ovo biti jedan od najboljih poteza za mene u poslednjih nekoliko godina - izjavio je Radanov za “Glas Srpske”.

Tu će ponovo sarađivati sa Stefanom Đorđevićem koji je prije nepun mjesec potpisao saradnju. Pored njih dvojice još su stigli Dešon Stivens, Markel Starks i Nikola Tanasković.

- Sa njim sam igrao u FMP-u, dobro se poznajemo mada sam i sa dosta drugih igrača u kontaktu. Sa nekima sam igrao zajedno, dok su mi neki bili protivnici na terenu. Dolazak u Republiku Srpsku ne smatram kao dolazak u inostranstvo, ali je ipak nova sredina i treba se navići na neke stvari jer nikada ranije nisam išao van države mada mogu reći da sam i dalje u državi. Trebaće mi kratak period da se adaptiram i znam da će mi pomoći ljudi iz kluba te saigrači - naglasio je Radanov.

Novi nastup Igokee u Ligi šampiona jedan je od glavnih razloga dolaska nekadašnjeg osvajača juniorske Evrolige sa Crvenom zvezdom.

- Liga šampiona kao takmičenje raste svake godine i po učesnicima blizu je Evrolige i Evrokupa. Igokea je prošle sezone fenomenalno igrala što je jako bitna stvar za klub da igra na visokom nivou protiv evropskih ekipa. Ujedno, meni će ovo mnogo značiti kao igraču i video sam protivnike u grupi koji nas čekaju. Sve ekipe se bore za visok plasman u svojim državama pa je jasno da imaju dobar kvalitet te zaslužuju maksimalno poštovanje. Ranije su nastupali u Evroligi ili Evrokupu pa su zadržali taj neki nivo i neće nam biti nimalo lako, ali zato se klub borio i moraćemo da osvetlamo obraz - rekao je Radanov.

Upisao je 14 nastupa u Evroligi prošle sezone kao i osam u Evrokupu pretprošle, ali se nije uspio nametnuti trenerima.

- Prilika je bilo i većina je iskorišćena, ali nije nastavljen kontinuitet razvoja koji je potreban mladom igraču kada je važno istrpeti njegove greške. To nije slučaj samo sa mnom nego i sa nekoliko drugih. Ne može se samo za mesec postići rezultat i za sve treba vremena kojeg neko nije imao da pruži. Ne može se kvalitet ostvariti za mesec već su potrebne neke izgubljene utakmice čak i izgubljene titule da bi bili postignuti najviši ciljevi - izjavio je Radanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana