Ajaks i Dinamo najmanje poželjni za Crvenu Zvezdu

Agencije
Ajaks i Dinamo najmanje poželjni za Crvenu Zvezdu

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde otvorili su novu sezonu Superlige pobjedom na svom terenu protiv Javora od 2:0, pa na miru mogu da se okrenu pripremi za dvomeč sa Helsinkijem.

Htjeli priznati ili ne danas u podne sigurno će predahnuti, uključiti TV prijemnike i gledati žrijeb u Nionu, koji će im odrediti potencijalnog rivala u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beograđani su veliki favoriti u duelima sa šampionom Finske, a pokušaće već prekosutra na “Rajku Mitiću” da opravdaju tu ulogu i mirnije dočekaju revanš u Helsinkiju. Dok trener Vladan Milojević pokušava da spusti loptu na zemlju i razmišlja samo o sljedećem rivalu, armija navijača i javnost kao i obično gledaju malo dalje pod pretpostavkom da Helsinki ne može da iznenadi “crveno-bijele”. Zato je u žiži žrijeb koji može da spoji Zvezdu i Ajaks u trećoj rundi, što bi bio najnepovoljniji ishod, a zbog dobro poznatih razloga valjalo bi izbjeći zagrebački Dinamo koji je apsolutni favorit u drugom kolu protiv gruzijskog Sarbutala. Ukoliko ne bude nikakvih iznenađenja u treću rundu će Kopenhagen (protivnik Nju Sejnts), te APOEL koji igra sa Sutjeskom, dok je nezahvalno prognozirati ishod duela BATE - Rozenborg. Međutim, ko god da prođe u posljednja tri para definitivno je poželjniji rival od Holanđana i Hrvata.

Milojeviću je ipak u fokusu utakmica sa Helsinkijem.

- Iako su u pitanju samo dva dana, ipak ćemo moći i da se dobro odmorimo i spremimo za Fince. I, nadam se, odigramo dobro - rekao je Milojević.

Golove protiv Javora postigli su Branko Jovičić i Ben iz penala, a poseban aplauz dobio je novajlija Žander, koji je izašao iz igre u 73. minutu zbog lakše povrede.

- Žander nije spreman u potpunosti i zaista ne znam kad je poslednji put odigrao takmičarsku utakmicu. Većina stranaca je došla pred kraj priprema i sada i nemamo baš previše vremena da ih čekamo, već oni moraju da kroz utakmice podižu nivo forme. On se svideo publici, ali i Tomane, Kanjas i Krstović su kvalitetna pojačanja i siguran sam da će i oni pobrati aplauze - istakao je Vladan Milojević.

U protokolu za ovu utakmicu nije bilo Lorenca Ebisilija koji će gotovo ovog ljeta promijeniti sredinu. Nakon interesa iz SAD, došla je i ponuda iz Azije od 600.000 evra, tako da je odlazak Holanđanina praktično pitanje dana. Vrlo je izvjesno da će se poslije pola godine u Beograd vratiti Miloš Degenek koji je spreman da igra i za manju platu dabi razdužio opremu Al Hilala i obukao crveno-bijelu.

Superliga Srbije, prvo kolo: Spartak - Rad 2:1 (Obradović 66, Vidaković 80 - Trifunović 45+3 penal), Crvena zvezda - Javor 2:0 (Jovičić 28, Ben 43. penal), Mladost - Radnik 2:1 (Pavlović 71 penal, Radivojević 88 - Zanoski 16), Čukarički - Napredak 1:0 (Stojanović 42), Vojvodina - Mačva 3:1 (Matić 50, 51, Gemović 90+3 - Stevanović 79), Voždovac - TSC 1:2 (Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75). Sinoć: Inđija - Partizan, Radnički - Proleter.

Suduva opet u opticaju

U slučaju crnog scenarija i eliminacije Zvezde od Helsinkija, Beograđani će put nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će danas biti i u tom bubnju. Mogući rivali “crveno-bijelih'' onda bi bili pobjednici mečeva Tre Pene (San Marino) - Suduva (Litvanija), Pjast (Poljska) - Riga (Letonija), Ararat (Jermenija) - Linkoln (Sjeverna Irska), Valur (Island) - Ludogorec (Bugarska), te Toršavn (Farska ostrva) - Linfild (Sjeverna Irska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana