Otkazan meč Srbija - Srpska

Milan Zubović
Otkazan meč Srbija - Srpska

Banjaluka - Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Republike Srpske i Srbije neće biti odigrana u ranije dogovorenom terminu 4. septembra ove godine.

Razlog za to je prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija BiH i Lihtenštajna istog datuma.

- Dali smo obavezu Darku Ljubojeviću da kao potpredsjednik FS BiH iz Republike Srpske na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH postavi pitanje igranja utakmice između Srpske i Srbije. Poslije toga FS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA, koje bi trebalo da daju konačnu dozvolu za odigravanje meča u jednom od slobodnih termina. Pošto je BiH za 4. septembar zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sljedeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina novembra ili 16. jun, koji je Srbiji bio rezervna varijanta - izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prošle godine FS BiH dao je dozvolu FSRS za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice i to je bio prvi korak ka dugo očekivanom meču. Postojao je i džentlmenski dogovor da se susret igra u terminu FIFA, ali pod uslovom da tada BiH ne igra svoj susret. Pošto je BiH zakazala prijateljsku utakmicu, Srpska je time izgubila pravo igranja. Mjesto odigravanja meča BiH - Lihtenštajn biće naknadno određeno.

Srbija

Reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine započeće gostujućim susretom protiv Jermenije 11. oktobra, dok će prije toga igrati sa Francuskom prijateljski meč na domaćem terenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana