Nemanja Gordić, reprezentativac BiH, za Glas Srpske: Neću igrati bar do idućeg ljeta

Milan Zubović
Nemanja Gordić, reprezentativac BiH, za Glas Srpske: Neću igrati bar do idućeg ljeta

Laktaši - Šanse da Nemanja Gordić zaigra za reprezentaciju BiH u petom kvalifikacionom prozoru za Svjetsko prvenstvo su minimalne zbog obaveza u dresu Budućnosti, koja će se od ove jeseni prvi put takmičiti u Evroligi.

Eventualno bi mogao da nastupi tokom šestog, posljednjeg ciklusa, ali poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada su samo rijetki članovi evroligaških timova nastupali za svoje selekcije, a oni bi se mogli prebrojati na prste jedne ruke, možemo očekivati da BiH ponovo bude bez prvog organizatora igre.

- Objektivno gledano, sada su male šanse da BiH ode na Svjetsko prvenstvo, dok mi koji igramo Evroligu 99 odsto nećemo moći da nastupimo u idućima prozorima pa do sljedećeg ljeta mislim da nema ništa od nastupa za reprezentaciju - istakao je Gordić.

Njegov dalji nastup za selekciju je pod znakom pitanja pošto BiH skoro sigurno neće igrati na Mundobasketu iduće godine, dok 2020. neće nastupiti na Olimpijskim igrama pa bi prvi nastup mogla da ima tek 2021, kada je na rasporedu Evropsko prvenstvo.

- Velike su šanse da će biti dvije godine pauze i savez treba da vidi kakav je plan za dalje. Da li će podmlađivati ekipu ili ne, jer ima ima mladih kojima treba da pruži šansu i nadam se da će to biti OK - kazao je Gordić.

Iako je bilo najavljeno da će igrati u posljednjem prozoru, ipak nije nastupio, a sve tri strane Budućnost - Gordić - reprezentacija imaju svoje viđenje te situacije pa je bilo dosta optužbi na relaciji Budućnost - reprezentacija.

- Kada je u pitanju posljednji prozor, postojala je šansa da igram, što sam i najavio, ali mi je žao što nisam mogao da pomognem momcima u obje utakmice. Žao mi je što svih ovih godina od kada igram za reprezentaciju, a to je od moje 17. godine, nikada nismo bili 100 odsto na okupu. BiH ima ogroman potencijal i nadam se da će se to jednog dana desiti - rekao je Gordić.

Ujedno, u javnosti je bila plasirana priča da on ne želi da igra jer mu nije obnovljena kuća u Mostaru, što je bilo obećano, dok on o tome nije želio mnogo da govori.

- Ne bih mnogo komentarisao situaciju o reprezentaciji BiH i ranije se nisam oglašavao, dok su mnogi govorili umjesto mene. Kada sam bio u reprezentaciji, igrao sam 100 odsto, snagom i srcem, što ne može niko da ospori. Šta je bilo, bilo je. Ima objektivnih razloga zašto nisam igrao i ne bih da pričam o njima. Dosta toga se nagađa i ljudi pričaju svašta mada bi trebalo dosta vremena da se ispriča prava priča - izjavio je Gordić.

Pohvala bivšem klubu

Gordić je pohvalio igru svog bivšeg kluba, a pobjedu Budućnosti upravo je on potvrdio na kraju utakmice.

- Evidentno je da su jači nego prošle sezone. Imaju odličnu ekipu i dva nova igrača, Adamovića i Džonsona, koji su velika pojačanja, mada mi se čini da Amerikanac nije potpuno spreman. Dosta su jaki, dobro su vođeni i vidi se da dobro treniraju. S druge strane, mi, objektivno, nismo na pravom nivou. Imamo razloge za to, ali šta je, tu je. Treba tek zajedno da treniramo prvi put i kako vrijeme bude odmicalo, bićemo bolji - rekao je Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana