Igokea ne igra na dva fronta

Milan Zubović
Igokea ne igra na dva fronta

Laktaši - Košarkaški klub Igokea iduće sezone igraće samo u ABA ligi i neće nastupati u Ligi BiH, iako je bilo nagovještaja da će biti učesnici. Želja pojedinaca iz određenih košarkaških klubova bila je da višestruki šampion BiH naredne sezone paralelno igra dva takmičenja, ali od toga neće biti ništa pa će Aleksandrovčani osmi put nastupiti samo u regionalnoj ligi.

- Nećemo igrati u Ligi BiH, iako je bilo nekih najava. Pojedinci su plasirali priče da će Igokea nastupiti, ali ta tačka uopšte nije bila na dnevnom redu Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, tako da nije došla na glasanje i odlučivanje - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Prošle sezone Igokea je imala razvojni tim Student Igokeu, koji se takmičio u Prvoj ligi Republike Srpske, gdje će nastupati i od naredne jeseni. U iduću sezonu krenuće sa novim trenerom, koji je dobro poznat igračima.

- Student ostaje naš razvojni tim u kojem će se kaliti mladi igrači i stasavati za prvu ekipu. Ambicije su jasne i vezane su za opstanak u društvu prvoligaša, dok će trener najvjerovatnije biti Aleksandar Ćikić, a Darko Trkulja, koji je kratko vodio tim nakon prelaska Žarka Milakovića u prvu ekipu, vratiće se na poziciju koordinatora mlađih selekcija koju je i ranije obavljao - kazao je Ćorović.

Igokea je odredila cijenu ulaznica za iduću sezonu pa će sezonska karta koštati 50 maraka i sa njom će se moći ući na sve utakmice u sezoni, kao i na mečeve za Crvenom zvezdom i Partizanom, koji izazivaju najveću pažnju navijača. Cijena pojedinačne ulaznice za utakmice Jadranske lige koštaće pet maraka, dok će pojedinačne karte za mečeve sa beogradskim “crveno-bijelima” odnosno “crno-bijelima” koštati 15 KM.

Saradnja

Kada je u pitanju saradnja sa Borcem i Bratuncem, Ćorović je rekao da pregovori traju.

- Ništa još konkretno nismo napravili i u pregovorima smo, tako da postoji šansa da se dogovorimo i napravimo neki vid saradnje. Vjerujem da ćemo se dogovoriti do početka sezone - kazao je Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana