Blokiran rad saveza KS BiH

Milan Zubović
Blokiran rad saveza KS BiH

Banjaluka - Članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH iz Republike Srpske zamrzli su svoj status u ovom tijelu, saznaje “Glas Srpske”.

Time je praktično blokiran rad saveza i nijedna odluka ne može biti donesena u narednom periodu jer nema kvoruma, a da bi neka odluka bila validna, za nju moraju glasati po dva od tri člana iz sva tri naroda koji čine UO, a iz Srpske to su Boris Spasojević, Goran Cvikić i Dana Muminović. Navodno, oni ne žele da učestvuju u radu tijela te bespotrebno troše energiju sve dok savez ne bude postavljen na zdrave noge. Prije svega, očekuju novu sjednicu Skupštine koja je trebalo da bude održana još 2016. godine, ali je stalno bila prolongirana.

Pošto još nije određen datum početka takmičenja u svim selekcijama pod okriljem KS BiH, pitanje je kad će odluka biti donesena jer ne postoji dovoljan broj članova za glasanje. Komesar takmičenja trebalo bi da predloži kalendar takmičenja koji bi potom trebalo da potvrdi Upravni odbor, a kada će se to desiti, iz ove perspektive je vrlo teško reći. Prema nekim informacijama, sastanak Upravnog odbora biće održan iduće sedmice, mada je i to pod velikim znakom pitanja.

Osim članova iz Republike Srpske, Upravni odbor ostao je i bez Seje Bukve koji je podnio ostavku, a na njegovo mjesto doći će proslavljeni košarkaš Mirza Teletović koji je potvrdio interesovanje.

- Na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Nihada Selimovića, pristao sam da budem kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini saveza, od novembra, po sistemu rotacije, trebalo bi da budem i predsjednik KS BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba da vratimo na mjesto gdje joj i pripada - naveo je Teletović.

Nije jasno da li će ovaj potez nekadašnjeg reprezentativca BiH značiti i kraj njegove igračke karijere jer se još nije zvanično izjasnio o tome. Od marta ove godine nema klub nakon što je dobio otkaz u Milvoki Baksima. Krilni centar (33) imao je problema sa povredom koljena i embolijom.

Sudije nisu plaćene

Osim problema u Upravnom odboru koji su samo jedan djelić stanja u KS BiH, problem navodno postoji i sa sudijama iz Republike Srpske kojima nisu plaćene nadoknade za prošlu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana