46. rukometni TV: Učesnici još nepoznati

Dušan Repija
46. rukometni TV: Učesnici još nepoznati

Doboj - Iako je do početka 46. međunarodnog TV turnira šampiona ostao mjesec i po, organizatori još ne znaju imena svih klubova koji će nastupiti u Doboju.

Katastrofalne poplave koje su pogodile i uništile gotovo čitav grad znatno su usporile i organizaciju turnira. Zbog svega toga jasno je da na turniru neće učestvovati poznata imena poput Barselone, Monpeljea i drugih evropskih velikana, koji su prethodnih godina ovaj turnir činili jednim od najjačih na svijetu. U ovom trenutku najvažnije je da će turnir biti održan u ranije previđenom terminu od 19. do 23. avgusta. Organizatori su istakli da će kvalitet ekipa biti na nivou prošlogodišnjeg turnira.

- Za sada znamo imena sedam ekipa koje bi trebalo da nastupe, međutim još nismo dobili potvrdu ni od domaćina Sloge, kao ni od drugog predstavnika iz BiH Borca m:tel da li će učestvovati. Ipak, sve bi trebalo da bude poznato sutra, kada očekujem da ćemo dobiti potvrdu od svim učesnicima - rekao je sekretar turnira Srđan Jović.

On je istakao da su organizatori do sada učinili mnogo kada je u pitanju čišćenje i osposobljavanje Stadiona sportskih igara.

- Stadion je u poprilično dobrom stanju i utakmice će sigurno biti igrane na njemu. Veliki problem nam je smještaj, pošto hotel "Park" ne radi, pa ćemo morati da se snalazimo u okolnim gradovima Tesliću, Jelahu i slično. Bitno nam je da nekako "pregrmimo" ovu godinu, a svi se nadamo da ćemo iduće okupiti evropski krem, pošto slavimo 50. rođendan turnira.

Golić

Direktor Borca m:tel Nebojša Golić je istakao da će šampion BiH najvjerovatnije nastupiti u Doboju.

- Dobili smo poziv organizatora, ali još nismo dobili konkretne odgovore ko će učestvovati, gdje ćemo biti smješteni, s obzirom na situaciju u Doboju i slično. Kada saznamo sve detalje, odlučićemo o nastupu, ali smo zainteresovani da nastupimo - rekao je Golić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana