Žiri Izbora deset najboljih sportista RS usvojio listu: Za titulu najboljeg bori se 21 kandidat

Dušan Repija
Žiri Izbora deset najboljih sportista RS usvojio listu: Za titulu najboljeg bori se 21 kandidat

BANjALUKA - Sve prijave, njih 21 za 66. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske koje su pristigle na adresu “Glasa Srpske”, poslate su u skladu sa pravilima, tako da svi kandidati ravnopravno konkurišu za zvanje najboljeg sportiste Srpske za 2020. godinu.

Konstatovano je ovo poslije prve sjednice žirija Izbora deset najboljih sportista, koja je juče održana u Banjaluci. Članovi ovog tijela imali su na uvid prijave, biografije i rezultate sportista u tekućoj godini pa će na idućem zasjedanju odlučiti o tome koji od kandidata je ostvario najbolje rezultate.

- Prvi put sam u ovoj ulozi i nije nimalo jednostavno. Ovaj virus je značajno poremetio sportski kalendar, ali sam prijatno iznenađen što su naši savezi uglavnom održali prvenstva i što imamo šampione u skoro svim sportovima. Bilo je tu i uspjeha na međunarodnoj sceni, tako da nas čeka prilično težak posao - rekao je proslavljeni fudbaler Vule Trivunović, koji je ove godine premijerno član žirija.

Zbog ranije preuzetih obaveza predsjednik žirija proslavljeni vaterpolista Dejan Savić nije mogao da prisustvuje prvoj sjednici, ali je putem i-mejla dobio sve materijale pa je upućen u rad komisije kojoj predsjedava.

Titulu najboljeg, osvojenu prošle godine, ima šansu da odbrani rukometaš Bojan Ljubišić koji je i ove godine kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske, a ostali kandidati su: Anja Lolić (karate), Ivana Šarenac (tekvondo), Dalibor Ilić (košarka), Davor Tubić (biciklizam), Dragan Babić (rafting), Božidar Vušurević (džudo), Vanja Spaić (atletika), Katarina Popović (odbojka), Marko Trklja (kuglanje), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Radenko Tomić (boks), Marija Gnjatić (stoni tenis), Tomislav Vukomanović (kik-boks), Zoran Ješić (sjedeća odbojka), Vladan Danilović (fudbal), Dušan Mačkić (kajak), Draško Vujković (vaterpolo), Nenad Ritan (košarka u kolicima), Strahinja Erić (skijanje), Nemanja Malešević (tenis).

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno, zlatno pero “Limun Papić”. Članovi žirija razmatrali su prijedloge, odnosno kandidate i za ova priznanja, a to će još detaljnije učiniti kada idući put sjednu za sto.

Drugačija završnica

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju “Glas Srpske” će ove godine morati da organizuje nešto drugačiju završnu manifestaciju. Za razliku od prethodnih godina kada je lijepa slika u svijet slata iz Banskog dvora, laureati će ove godine biti nagrađeni u studiju našeg partnera Radio-televizije Republike Srpske. Završna svečanost biće emitovana na programu RTRS-a 21. decembra u 20.10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana