Svjetska, a naša: Tijana Bošković najbolja sportistkinja iz Republike Srpske

D.R.
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Odbojkaška kraljica planete Tijana Bošković po treći put okitila se nagradom najboljeg sportiste iz Republike Srpske.

Žiri 68. Izbora deset najboljih sportista "Glasa Srpske" nije imao težak zadatak kada je u pitanju ova kategorija, ustanovljena 2017. godine. Toliko toga napisano je i rečeno o fenomenu svjetske odbojke, a ono što je na ponos svih nas može da se sažme u nekoliko riječi - najbolja na svijetu dolazi iz Republike Srpske.

I tako već nekoliko godina unazad. Bilećanka je dominirala i tokom 2022. godine, pošto je zajedno sa reprezentacijom Srbije drugi put zaredom pokorila svijet. Partijama u Poljskoj i Holandiji zavrijedila je MVP priznanje i nastavila impozantan niz kojem se ne nazire kraj.

Zbog klupskih obaveza Boškovićeva nažalost nije mogla da prisustvuje dodjeli, a nagradu je preuzeo njen brat Vuk, inače član Košarkaškog kluba Borac iz Banjaluke. Boškovićeva se prisutnim obratila putem video-linka.

- Želim da zahvalim "Glasu Srpske" na izboru za najboljeg sportistu iz Republike Srpske. Vi znate koliko mi znače nagrade i priznanja koja stižu iz Srpske, kao i ogromna podrška koju mi dajete godinama. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo razloga za radost i slavlje. Svim čitaocima "Glasa", kao i svim građanima Republike Srpske, želim srećnu Novu godinu i predstojeće praznike. Poželjela bih svima prije svega mnogo sreće i zdravlja. Veliki pozdrav iz Istanbula - naglasila je Boškovićeva.

Ovu nagradu odgovorni u "Glasu" ustanovili su 2017. godine, a odnosi se na sportiste iz Srpske koji uspjehe bilježe pod zastavom Srbije.

Prvu je dobio Nemanja Majdov, zatim je na red došla Boškovićeva (2018. i 2019. godine), da bi džudista iz Istočnog Sarajeva ponovo bio na tronu 2020. Najbolja za 2021. godinu je košarkašica Saša Čađo, a Boškovićevoj je ovo rekordno treće priznanje.

Prvu seniorsku medalju sa velikog takmičenja donijela je 2015. godine, kada je imala samo 18 godina. Od tada do danas sa saigračicama je osvojila dva evropska zlata, srebro i bronzu, dva svjetska zlata, olimpijsko srebro i bronzu te dosta odličja sa drugih takmičenja.

Sasvim dovoljno da već sada konkuriše za najbolju koja je ikada prebacivala loptu preko mreže. Članica turskog Ezačibašija ima tek 25 godina i sigurno će ispisati još mnoge stranice istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana