PREDSTAVLjAMO: Vladimir Bradonjić, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Dribla rivale kao od šale

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO: Vladimir Bradonjić, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Dribla rivale kao od šale

BIJELjINA - Standardni prvotimac Radnika iz Bijeljine Vladimir Bradonjić prijedlog je Fudbalskog saveza Republike Srpske za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” - “Izbor deset najboljih sportista RS”.

Iza ovog 20-godišnjaka je najbolja sezona u karijeri, jer je sa svojim Radnikom ponovio istorijski uspjeh plasmanom na peto mjesto u Premijer ligi te osvojio rekordni sedmi trofej Kupa Republike Srpske, a Vladimir je dobio specijalno priznanje za najboljeg aktera finalnog susreta u kojem su Bijeljinci savladali Krupu.

- Izuzetno sam srećan i ponosan što sam se našao među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske. Veliku zahvalnost dugujem ljudima iz FSRS koji su prepoznali moj rad, trud i zalaganje i ukazali mi čast da budem dio jedne ovako značajne manifestacije. Sve ovo biće mi veliki podstrek da nastavim sa još boljim radom - poručio je mladi fudbaler Radnika.

Dobre igre nisu ostale nezapažene pa su interes za njegove usluge iskazali mnogi klubovi, među kojima je i nekadašnji prvak Evrope Crvena zvezda.

- Sa svojim učinkom mogu i moram da budem zadovoljan. Napravio sam iskorak u odnosu na prošlu godinu i to je ono najvažnije. Interes raznih klubova sigurno je da mi mnogo znači. Međutim, želja mi je da se prvo dokažem u svojoj sredini. Svjestan sam da je ispred mene još mnogo rada i truda, ali se nadam da ću, samo da me posluži zdravlje i sportska sreća, na kraju ostvariti svoje ciljeve – kaže Bradonjić.

Premijerligaš iz Bijeljine postao je, posljednjih godina, stabilan klub sa evropskim ambicijama, a Vladimir kaže da to nije nikakvo čudo.

- Imamo izuzetno zdravu atmosferu i u Radniku smo svi kao jedna porodica. Preporučio bih svakom mladom igraču, koji ima mogućnosti, da dođe u Radnik, jer mu je napredak zagarantovan. Ovdje je idealna sredina za razvoj i ne trebe bolji dokaz od Samira Memiševića, Besima Šerbečića, Dine Beširevića ili, prije njih, Marka Obradovića. A što se tiče klupskih ambicija, idemo korak po korak, i želimo da ponovimo uspjeh od prošle godine i izborimo kvalifikacije za Evropu. Ima još 12 kola do kraja i sve je moguće - otkrio je Bradonjić.

Brzonogi fudbaler naglasio je i da se potajno nada pozivu za nastup u mladu reprezentaciju Srbije.

- Odigrao sam jedan meč za U19 selekciju Srbije, a za U21 nisam dobijao pozive. Potajno se nadam da bih jednog dana mogao da budem pozvan, ali ne želim da se sam namećem iako bi mi sam poziv bio velika čast - zaključio je Bradonjić.

 

Nigdje ne žuri

Iako bi, kao i većina mladih sportista, želio da se jednog dana oproba i u inostranstvu, Vladimir kaže da ima dosta vremena i za odlazak preko granice.

- Ne žurim nigdje, bitno mi je da sam zdrav i da dobro igram, a ostalo će doći samo po sebi. Ispred mene je još cijela karijera i imam dovoljno vremena da razmislim šta i kako ću ubuduće. Moje mišljenje je da trebam ići stepenik po stepenik, polako se dokazivati i tek onda, ako se stvore uslovi, pucati na nešto više. Naravno da, kao i svaki mladi fudbaler, želim da jednoga dana zaigram u inostranstvu, ali o tom po tom – poručio je Bradonjić.

Kandidati za  Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana