PREDSTAVLjAMO Nikola Drljić, kandidat Odbojkaškog saveza Republike Srpske: Osvojio je sve

Dejan Kondić
PREDSTAVLjAMO Nikola Drljić, kandidat Odbojkaškog saveza Republike Srpske: Osvojio je sve

BIJELjINA – Odbojkaški klub Radnik u godini na izmaku postigao je najveći uspjeh u istoriji kluba. Jedan od najzaslužnijih za ispisivanje najljepših stranica ekipe, koju sa klupe vodi Vladimir Milićević, je Nikola Drljić.

Mladi primač sa svojim saigračima osvojio je titulu šampiona i Kup BiH. Takođe, Bijeljinci su odbranili i pehar u Kupu Republike Srpske. Drljić je ove godine već dobio jedno priznanje, proglašen je za najboljeg odbojkaša Srpske.

- Unazad četiri godine igram u seniorskom sastavu s tim da sam vremenom dobijao sve veću minutažu. I te kako prijaju sva ova priznanja, kako ekipna, tako i individualna. Ovo je sjajna godina za moj tim i za mene lično. Prvi put smo osvojili titulu šampiona i Kup BiH. Takođe, vratili smo i trofej Kupa Srpske nakon 20 godina i odbranili ga. Igrali smo i Evropu, prvi put smo nastupili u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To je zaista ogroman uspjeh. Te dvije utakmice protiv Partizana i Olimpijakosa na beogradskom turniru za mene su bile kao iz sna. Uživanje je bilo igrati protiv nekih od najboljih svjetskih igrača koji imaju bogate karijere. Borili smo se koliko smo mogli. U uvodu prvog duela protiv “crno-bijelih” bilo je i malo treme, dok je protiv Grka to bilo mnogo bolje. Što se Kladna tiče, pružili smo i njima dobar otpor, te pokazali da možemo kroz koju godinu biti konkurentniji u Evropi – istakao je Drljić.

Ne krije Nikola da i u tekućoj sezoni njegovi saigrači i on imaju najviše ambicije.

- Liga je dosta napredovala i pokušaćemo da odbranimo titulu, ali i trofej u Kupu BiH. Na mojim saigračima i meni lično je da dokažemo da ovo što smo uradili nije bila slučajnost. Želimo dokazati da postajemo bitan faktor u odbojci BiH – naglasio je Drljić.

Travica

Od igrača sa kojima je ukrstio kolja na terenu najjači utisak na Nikolu je ostavio je Dragan Travica.

- Čovjek je bio prvi tehničar i kapiten reprezentacije Italije deset godina. Kao klinac sam ga gledao na televiziji i sad sam imao privilegiju da se oprobam protiv njega, zaista nevjerovatan osjećaj – priznao je Drljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana