PREDSTAVLjAMO: Nevena Lukač, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Lopta najbolji drug već dvije decenije

N. Đ.
PREDSTAVLjAMO: Nevena Lukač, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Lopta najbolji drug već dvije decenije

Prijedor - Kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske za najboljeg sportistu Srpske je rukometašica "Mire" Nevena Lukač.

Iako sa 27 godina spada u red iskusnijih, Lukačeva je i dalje glavna uzdanica Prijedorčanki, prvenstveno u odbrani. Ipak, odlika velikih igrača je da preuzmu odgovornost u trenucima kada se lomi meč, a Lukačeva nikada ne bježi od toga.

- Jedini smo klub iz Srpske koji konstantno postiže uspjehe u Premijer ligi i to sa skoro kompletnim domaćim igračkim kadrom. Prošlu sezonu okončale smo na trećem mjestu, izborile nastup u Evropi, a peti put zaredom osvojile Kup RS. Prvi dio u ovom prvenstvu okončaćemo na drugoj poziciji, borićemo se za sam vrh, a na osnovu trećeg mjesta u Kupu BiH na proljeće u ovom takmičenju igraćemo direktno u četvrtfinalu - priča Lukačeva.

Nena, kako je oslovljavaju saigračice, gotovo dvije decenije druguje s loptom. Iako se kao djevojčica počela baviti tekvondoom i karateom, od osme godine je na rukometnom terenu. Nije ni čudo, jer je i njen otac Nebojša Bogdanović svojevremeno bio rukometaš Bosnamontaže. Za sve ovo vrijeme pauzirala je tri godine, jer je na svijet donijela kćerku Nikoliju i sina Aleksu, ali se brzo vraćala na parket. Drago joj je što je ove godine "Mira" prvi put nastupila u Čelendž kupu, iako njen klub nije pružio adekvatan otpor holandskom Virto Kvintusu.

- Žao mi je što češće nismo igrale na međunarodnoj sceni, a na to smo imale pravo. Finansije su velika prepreka pa je teško pronaći motiv, s obzirom na to da još od 2007. godine ne postoji seniorska reprezentacija BiH. Tada sam igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Šteta je što ženski rukomet nema adekvatnu pomoć, ali u svakom slučaju sport je nešto najljepše što bih preporučila mladima i generacijama koje dolaze - zaključila je Nevena Lukač.

Debitant

Uzorna sportistkinja zahvalila je Rukometnom savezu Republike Srpske što se baš njeno ime ove godine našlo na listi.

- Čast mi je da sam kao prva igračica "Mire" u prestižnoj anketi "Glasa Srpske". Mnogo mi znači kao nagrada za trud, za sve godine provedene na terenu i rezultate. Ujedno je i satisfakcija i doživljavam je i kao nagradu za one igračice koje su možda ranije zaslužile nominaciju, ali nisu imale tu čast - istakla je Lukačeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana