PREDSTAVLjAMO: Nemanja Galić, kandidat Kuglaškog saveza RS: Ruši čunjeve kao od šale

Glas Srpske
PREDSTAVLjAMO: Nemanja Galić, kandidat Kuglaškog saveza RS: Ruši čunjeve kao od šale

Gradiška - Mladi kuglaš iz Gradiške Nemanja Galić prijedlog je Kuglaškog saveza Republike Srpske za tradicionalnu akciju Glasa Srpske “Izbor deset najboljih sportista RS”.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak od malih nogu je u sportu, čak pet godina je trenirao košarku u Serviciumu, ali ga je lom ruke odvojio od parketa na punu godinu. Nakon toga, otišao je jednom u kuglanu, oprobao se u ovom sportu i u njemu ostao i dan-danas.

- Počeo sam još 2008. godine, a godinu kasnije registrovan sam za KK Kozara. Eto, od tada je prošlo deset godina i ja sa puno prava kažem da nisam pogriješio, da sam izabrao pravi sport. Iako sam imao dosta uspjeha, tvrdim da nije važan samo sportski segment, veoma je bitan i onaj drugi, društveni. Preko kuglanja sam upoznao dosta dobrih ljudi, proputovao širom Evrope, a to vjerovatno ne bih uspio da sam izabrao neki drugi sport - tvrdi Nemanja Galić.

Već na startu karijere pokazao je sav svoj talenat, pa je u dresu Kozare osvojio titulu pojedinačnog prvaka BiH u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Odlične igre odvele su ga u Hrvatsku, gdje je 2016. godine pristupio ekipi Zaboka, a godinu kasnije i velikanu ovog sporta, Grmoščici. I tamo je nastavio da odlično igra, pa je ove godine zabilježio nekoliko zapaženih rezultata.

Među njima se ističu prvo mjesto na prvenstvu BiH, treće mjesto na seniorskom prvenstvu RS, sedmo mjesto u finalu Svjetskog prvenstva za igrače do 23 godine, 16. mjesto na seniorskom pojedinačnom svjetskom prvenstvu u Klužu, te šesto mjesto sa Grmoščicom na NBC kupu u Apatinu, u konkurenciji 24 ekipe.

Sve to ga je nominovalo za mjesto među deset najboljih sportista Republike Srpske, što je doživio kao veliku čast.

- Zaista veliko priznanje, ali i obaveza da i u narednim godinama nastavim da dobro igram i postižem rezultate, kao i da podignem kvalitet igre na još viši nivo - dodao je Galić.

Prioritet Svjetsko prvenstvo

Ono što je za kuglanje, a samim tim i za Nemanju Galića, najvažnije u predstojećoj sezoni jeste Svjetsko prvenstvo.

- Intenzivno se spremamo za seniorsko Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Češkoj. Tamo ću nastupiti sa reprezentacijom BiH i želja nam je da izborimo plasman u osminu finala, što smatramo dostižnim ciljem. Takođe, želja mi je i da sa Grmoščicom, kroz ligu Hrvatske, osvojim jedno od tri prva mjesta i ponovo se nađemo u Evropi - otkrio je Galić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana