PREDSTAVLjAMO: Milada Elez, kandidat Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica: Priznanje za klub i savez

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO: Milada Elez, kandidat Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica: Priznanje za klub i savez

PALE - Višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH u stonom tenisu, bacanju kugle i dvoranskom boćanju, član Sportske sekcije Sunce iz Pala Milada Elez, prijedlog je Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Prema sopstvenom priznanju, vijest da se nalazi na listi kandidata jedne ovakve akcije prijatno ju je iznenadila, a to je shvatila kao priznanje za njen klub, ali i cijeli savez.

- Puno mi znači to što sam predložena za najboljeg sportistu Republike Srpske, ali moram priznati da sam se mnogo iznenadila kada sam saznala za to. Iako sam već dugo najbolja u BiH u stonom tenisu, nisam očekivala da će neko pratiti te rezultate i ponosna sam jer je to priznanje ne samo za mene, već i za moj klub i cijeli savez - kategorična je Milada.

Interesantno je da je ona podjednako uspješna u tri potpuno različita sporta, stonom tenisu, bacanju kugle i dvoranskom boćanju. Ipak, prema sopstvenom priznanju, stoni tenis je njen sport “broj jedan”.

- To je moja najveća ljubav, tu imam najbolje rezultate i sa reketom u ruci se najbolje osjećam, ali nemam ništa ni protiv ostala dva sporta. U bacanju kugle sam rekorder BiH, mada sada nešto rjeđe izlazim na bacalište jer sam prije tri godine slomila desnu ruku koja mi, nažalost, nikada nije pravilno zarasla. A što se tiče boćanja, odem na trening kada uhvatim malo više vremena ili kada me zovnu - istakla je Milada.

Iako se dugo takmiči, najviše utisaka na nju je ostavilo učešće na Svjetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom koje je od 10. do 22. marta održano u Abu Dabiju.

- Tamo sam osvojila dvije medalje, bronzanu u pojedinačnoj konkurenciji, te srebro u konkurenciji parova. Poražena sam u polufinalu od takmičarke iz Koreje, a sve ostalo su bile pobjede. Naravno, žao mi je što nisam igrala u finalu, ali ni bronza nije loša i ponosna sam na nju. Okitila sam se i srebrom u konkurenciji parova, i to muških, jer nije bilo ni ženskih parova, ni miksa. Nastupila sam sa Irfanom Kunićem iz Sarajeva, članom Oaze, bili smo zaista dobri, ali je kineski par bio zaista prejak - tvrdi Elezova.

Kako sama kaže, još uvijek ne razmišlja o kraju karijere, ali će nastojati da ostane u dobroj formi bar još dvije godine kako bi mogla da nastupi na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Njemačkoj.
 

Samo jedan poraz

Milada Elez je punih deset godina učesnik svih prvenstava Republike Srpske i BiH i za sve te godine izgubila je samo jedan meč.

- Bilo je to prije nekih pet ili šest godina, a poražena sam od Irme Jukić iz Sarajeva. Sa njom sam se sastajala mnogo puta, i prije i poslije tog meča sam je redovno pobjeđivala, ali tada jednostavno nije bio moj dan. Da sve bude još gore, poražena sam na svom terenu, u Palama! Ali, “naplatila” sam joj to višestruko - kazala je Milada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana