PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Ponovo bez premca u BiH

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Ponovo bez premca u BiH

BANjALUKA - Jedan od najboljih članova Vaterpolo kluba Banjaluka Draško Vujković po četvrti put prijedlog je svog saveza za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” - “Izbor deset najboljih sportista”.

Prve godine nije prošao među odabrane, druge je zauzeo deveto mjesto, dok ni prošle godine nije bio među najboljima, ali sama nominacija ga raduje jer nju shvata kao priznanje matičnog Saveza da je u godini iza nas bio najbolji među svojim drugovima.

- Naš klub potvrdio je dominaciju u BiH gdje smo ponovo osvojili sve ono što smo osvojiti mogli, a nastup u Prvoj B ligi Srbije mogu da opišem kao solidan. Ranije smo bili bolji, ali jednostavno je došlo do smjene generacija u mom timu pa su i rezultati malo slabiji. Nas nekoliko koji smo godinama u klubu zbog poslovnih i porodičnih obaveza manje treniramo i to se osjeti na igri i rezultatima. Amaterska smo ekipa i vaterpolom se bavimo iz čiste ljubavi, ali moramo da gledamo od čega se živi jer više nismo ni srednjoškolci ni studenti. Ipak, očekujemo da ćemo intezivirati treninge i krenuti sa mnogo boljim rezultatima - izjavio je Vujković.

U posebnom sjećanju ostaće nastup u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se nisu proslavili na turniru u Barseloni gdje su nastupile profesionalne ekipe čiji su budžeti preko milion evra.

- U Barseloni je sve bilo odlično osim rezultata. Čast nam je bila odmjeriti snage sa Barselonom, Sintezom iz Kazanja, rumunskom Steauom, turskom Enko i francuskim Panom koji ostvaruju zapažene rezultate u evropskim takmičenjima. Iako su znali da smo amateri jednostavno nas nisu štedjeli. Sve ekipe su igrale maksimalno angažovano protiv nas iako je pitanje pobjednika unaprijed bilo poznato. Koliko su bili ozbiljni govori i činjenica da igrači Sinteza nisu smanjivali ritam ni u samoj završnici meča sa nama. Na sedam sekundi prije kraja njihov igrač se bori sa našim da mu otme loptu i postiže novi pogodak koji ništa značajno nije promijenio, ali govori o tome koliko je neko posvećen igri - istakao je Vujković.

Kada su se vratili u realnost BiH istakli su stare ciljeve, a to je odbrana svih trofeja kao i napredak u igri.

- Vjerujem da ćemo ponovo odbraniti prvenstvo i Kup te da će generacije koje stupaju na scenu nadmašiti naše rezultate - dodao je Vujković koji je jedini seniorski ekipni prvak i osvajača Kupa BiH za 2016, 2017, 2018. i 2019. godinu.

 

Velika zainteresovanost mladih

U planu mu je da postane trener i već odrađuje staž kao profesor fizičkog vaspitanja, dok povremeno radi sa mlađim kategorijama u VK Banjaluka.

- Još sam aktivan igrač, ali sve više se okrećem trenerskom poslu. Počeli smo da promovišemo vaterpolo po školama i raduje me odziv djece koja su prva tri mjeseca oslobođena plaćanja obaveza. Mnogi od njih će ostati i nastaviti da se bave ovim sportom pa me mnogo raduje da formiramo bazu iz koje će isplivati kvalitetni igrači - rekao je Vujković

Kandidati za  Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana