PREDSTAVLjAMO: Dejan Vitor, kandidat Karate saveza RS: U kimonu od ranog djetinjstva

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO: Dejan Vitor, kandidat Karate saveza RS: U kimonu od ranog djetinjstva

Bratunac - Član Karate kluba “Miloš Delić” Dejan Vitor predložen je od Karate saveza Republike Srpske za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Kako sam kaže, za njega je karate bio jedini logičan izbor jer otkad zna za sebe, zna za ovaj sport i kimono.

- Šta da kažem, moj otac se već više od 40 godina bavi karateom i ja, otkad znam za sebe, znam za kimono i karate. Zato je i bilo najnormalnije da već sa sedam godina odem na prvi trening. Inače, otac i majka su mi najveći uzori, moji najvatreniji navijači, ali i najžešći kritičari - istakao je Dejan Vitor, nosilac crnog pojasa drugi dan.

Talenat za karate pokazao je nebrojeno puta, osvajajući u Svjetskoj karate konfederaciji (VKC) zlatne medalje u borbama pojedinačno u kadetskoj, dva puta u juniorskoj, a 2014. godine i u seniorskoj konkurenciji. Godinu kasnije prelazi pod okrilje Svjetske karate federacije (VKF) gdje je, takođe, ostvario nekoliko zapaženih rezultata. U godini na izmaku nastavio je sa sjajnim nastupima, a najznačajniji rezultati su mu zlatna medalja na prvenstvu Republike Srpske, te dva druga mjesta, na prvenstvu BiH, te izbornom takmičenju za sastav reprezentacije BiH, sve u lakoj kategoriji, do 60 kilograma.

Što se tiče međunarodnih nastupa, plasirao se među osam najboljih na Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore, a isti uspjeh ostvario je i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Uz to, vrijedan pažnje je i jedini takmičar iz RS u seniorskoj reprezentaciji BiH.

Za svoje rezultate dobio je mnoštvo priznanja, među kojima se posebno ističe nagrada za najboljeg sportistu Bratunca, titula koju je ponio čak pet puta.

- Svaka nagrada i priznanje mi mnogo znače, pa tako i ovaj prijedlog da se nađem na listi najboljih sportista RS. Možda je to moglo i ranije, kada sam imao i bolje rezultate, ali nikada nije kasno. Srećan sam zbog toga i biće mi čast i ponos ukoliko se moje ime nađe među deset najboljih - zaključio je Vitor.

Novac kamen spoticanja

Iako će nastupiti na takmičenjima Svjetske premijer lige, serije A, na kojima se skupljaju bodovi za plasman na Olimpijadu, Dejan kaže da je to “nemoguća misija”.

- Mnogo novca se mora uložiti da bi se otišlo u Japan 2020. godine. Imam volju, želju, vjerovatno i kvalitet, ali novac ne. Realno, teško da bilo ko sa ovih prostora, a pogotovo iz BiH, ode u Tokio. Za nas je to, iskreno, skoro nemoguća misija - tvrdi Vitor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana