PREDSTAVLjAMO: Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza RS: Košarkaški biser Srpske

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza RS: Košarkaški biser Srpske

Banjaluka - Prvi put kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske za akciju "Glasa Srpske" je član Igokee Dalibor Ilić.

Iako ima samo 18 godina Ilić je najbolji košarkaš Srpske, a godina na izmaku bila je najbolja u dosadašnjoj karijeri dok se potajno nadao nominaciji.

- Prije nekoliko godina bio sam među perspektivnim sportistima dok sam sada kandidat matičnog saveza za veliku manifestaciju "Glasa" koja na jednom mjestu sabere najbolje sportiste koje imamo. Čast mi je naći se među onima koji konkurišu za najbolje među najboljima jer je to veliko priznanje Saveza - rekao je Ilić.

Paralelno je igrao za seniorski i juniorski tim. Sa Student-Igokeom osvojio je Kup Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji dok je bio najkorisniji igrač (MVP) Prve lige Republike Srpske.

- Osvajanje Kupa bila je naša velika pobjeda jer smo igrali protiv starijih igrača i pokazali veliki potencijal ekipe. Takođe, Prva liga Srpske odlična je za razvoj mladih igrača jer momci poput mene dobijaju mnogo više minuta da se pokažu pa sam iskoristio pruženu priliku. To mi je dalo priliku da zaigram u seniorskom sastavu i vjerujem da ću nastaviti napredovati u narednom periodu - kazao je Ilić.

Sa juniorskim sastavom stigao je do trećeg mjesta na završnom turniru ABA lige u januaru dok je nedavno bio MVP kvalifikacionog turnira u Baru gdje vodio Igokeu do završnog turnira. Standardni je član ekipe koja nastupa u regionalnom takmičenju.

- ABA liga je posebna priča. Organizovana je na mnogo višem nivou, ekipe su vrhunske i sjajna je za igranje. U njoj je moguće napraviti veliki iskorak i zato je interesantna stranim igračima. Vjerujem da će mi biti dobra škola iz koje ću napraviti korak ka nekom evroligašu ili što da ne i NBA ligi. Treba vjerovati u snove jer se kad-tad ispune - rekao je Ilić.

 

Kapiten "zlatnih orlića"

Najveći uspjeh ove godine ostvario je sa U18 reprezentacijom Srbije kada je kao kapiten predvodio saigrače do titule šampiona Evrope u Letoniji.

- Zlatna medalja i podizanje pehara zauvijek ostaju u sjećanju. Postali smo šampioni protiv Letonije na njihovom terenu dok je u publici bila NBA zvijezda Kristaps Porzingis. Bolje jednostavno nije moglo - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana