PREDSTAVLjAMO: Božidar Vučurević, kandidat Džudo saveza Republike Srpske: Sedam takmičenja, sedam zlatnih medalja

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Božidar Vučurević, kandidat Džudo saveza Republike Srpske: Sedam takmičenja, sedam zlatnih medalja

BANjALUKA - Iako ove godine nije imao baš puno mogućnosti da pokaže svoj vanserijski talenat, član Džudo kluba Leotar Božidar Vučurević iza sebe ima veoma uspješnu godinu, jer je na svakom od sedam takmičenja na kojima je nastupio osvojio zlato.

Zato i ne treba da čudi što Džudo savez Republike Srpske ovog mladića rođenog 18. januara 2001. godine predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista u tradicionalnoj akciji “Glasa Srpske”, koja traje još od 1955. godine.

- Bio sam prvak Republike Srpske u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora, a isti uspjeh ostvario sam i na šampionatima BiH u ove tri starosne kategorije. Uz ovih šest zlatnih odličja stiglo je i sedmo, koje sam osvojio u Trebinju na Memorijalnom turniru “Miloš Mrdić” - rekao je Vučurević, koji nastupa u kategoriji do 81 kilograma.

Trebinje je oduvijek bilo rasadnik sjajnih džudista, zato i ne treba da čudi što se odlučio baš za ovaj sport.

- Nikada se nisam pokajao zbog toga što sam odabrao sport na tatamiju. Od početka karijere uz sebe sam imao sjajnog trenera Mitra Mrdića, koji je jedan od najuspješnijih sportista Republike Srpske i po broju pojavljivanja među deset najboljih u vašem izboru je bez premca - nastavio je Vučurević.

Godina je mogla da bude i uspješnija, ali se ispriječio virus korona.

- Trebalo je da nastupim na prvenstvu Evrope za mlađe seniore, a potom i seniore u Poreču, ali je jedan od drugova iz reprezentacije bio pozitivan na “kovid 19” i svi smo morali u izolaciju, tako da nismo ni nastupili. Ostaje žal za tim takmičenjem, ali vjerujem da će u 2021. godini biti daleko povoljnija situacija sa pandemijom, što će mi omogućiti da se još više dokažem - istakao je Vučurević.

Uopšte nije puno opterećen da li će se ili neće naći među deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Već je velika čast kada te tvoj savez predloži, jer to automatski znači da si na neki način obilježio godinu. Bilo bi lijepo da budem u odabranom društvu, ali i ako se to ne desi, vrijeme radi za mene. Bilo, kako bilo, sve će ovo za mene biti dodatni stimulans da u nastavku karijere postižem još bolje rezultate, jer znam da to neko posmatra i vrednuje - dodao je Vučurević.

Fakultet

Božidar Vučurević poslije završene srednje škole u Trebinju upisao se na Fakultet bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

- Naravno sada nisam u mogućnosti da treniram u matičnoj sredini, ali to mi ne smeta. Naime, nastavio sam da treniram u Džudo klubu Banjaluka - istakao je Vučurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana