IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Nikola Bjelajac, kandidat Plivačkog sveza RS: Dobrim nastupima do stipendije u SAD

Danijel Radujković
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Nikola Bjelajac, kandidat Plivačkog sveza RS: Dobrim nastupima do stipendije u SAD

Banjaluka - Protekla sezona bila je veoma uspješna za mladog plivača Olimpa Nikolu Bjelajca, koji se zahvaljujući dobrim rezultatima našao među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2017. godinu.

Nakon odličnih nastupa u mlađim kategorijama, ovaj Banjalučanin je nastavio u istom stilu kao senior. Izborio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je na 50 metara slobodno završio na 64. mjestu u konkurenciji od preko 100 takmičara, a sredinom decembra tek treba da učestvuje na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Kopenhagenu. U pomenutoj disciplini isplivao je novi seniorski rekord BiH koji je sada 22,84 sekunde, a to vrijeme je brže od olimpijske norme za Rio 2016. godine.

- Baš sam zadovoljan rezultatima iz ove sezone, popravio sam ih i plivam bolje nego što sam očekivao. Plan je ispunjen, pa i više od toga. Rezultat od 22,84 koji sam plivao je najbolji i s njim sam dobio punu stipendiju u Americi, gdje putujem pred kraj godine i to je velika stvar za mene. Mislim da će taj rezultat biti dovoljan za ispunjenje B norme za OI u Tokiju. Nastup tamo bio bi velika stvar, jer je to san svakog sportiste - istakao je Bjelajac.

Ove sezone je pobjeđivao i najboljeg srpskog plivača Velimira Stjepanovića u trci na 50 metara na mitingu „Beogradski pobednik“. Šampion je BiH na 50 i 100 slobodno. Puno takmičenja mu odgovara.

  • Svaki dan treniram i svake sedmice idem na takmičenja, nema pauze i odmora, jedino nešto malo preko ljeta, ali i to je aktivno. Sezona traje čitave godine i idem na 95 odsto takmičenja, ali to mi nije problem, jer se volim takmičiti, nekada pojedine mitinge iskoristim kao trening - dodao je Bjelajac.

Iznenađen nominacijom

Plivaču Olimpa ovo je prva kandidatura za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Stvarno nisam očekivao da ću biti među odabranima. Mislim da mi je rezultat na 100 metara kraul donio najviše bodova među plivačima uz BiH. Srećan sam i zadovoljan što imam priliku da se nađem među deset najboljih - istakao je Bjelajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana