IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, kandidat Atletskog saveza RS:Balkanska medalja ponos sezone

Danijel Radujković
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, kandidat Atletskog saveza RS:Balkanska medalja ponos sezone

Sokolac - Kao i prošle godine članica Glasinca Mladena Petrušić (25) kandidat je Atletskog saveza RS za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2017. godinu.

Petrušićeva se ove sezone okitila zlatnom medaljom u sedmoboju sa prvenstva Balkana i to joj je najveći uspjeh. Pored toga uspješna je bila na domaćin takmičenjima, pa je postala novi šampion BiH na 100 metara sa preponama na otvorenom. U dvorani je šampion BiH na 60 metara sa preponama, skoku uvis i petoboju. Što se tiče RS tu je najbolja u skoku uvis na otvorenom. Zbog odličnih rezultata je član reprezentacije BiH već deset godina, a uspjesi iz ove godine su još veći kada se zna da je jedno vrijeme bila u bolnici i nije mogla da trenira i takmiči se.

- Kada sagledam sezonu mogu da budem koliko-toliko zadovoljna. Bila sam dugo u bolnici, imala sam upalu sinusa, ali srećom sada je sve dobro. Teško mi je pao period povratka, ali sam uspjela da se vratim i uzmem zlato na Balkanijadi. Bilo je to veliko zadovoljstvo i ta medalja mi je najdraža ove sezone - kazala je Mladena.

To joj je ukupno sedma medalja sa prvenstava Balkana, a prva zlatna u sedmoboju, nakon dvije bronze. Taj uspjeh prevagnuo je da treći put bude kandidat za ulazak među deset najboljih sportista Srpske. Prethodna dva puta je bila šesta i sedma.

- Mnogo mi znači što me je savez opet predložio, prije svega znate da neko prati vaš rad, odricanje i nastupe na takmičenjima. To mi daje motiv za dalje i podstrek da iduće godine opravdam to priznanje. Nadam se da bih mogla ponovo među deset, nisam se puno takmičila, ali medalja sa Balkanskog prvenstva znači puno, pogotovo u sedmoboju, jer je u ovoj disciplini veliki uspjeh završiti takmičenje - dodala je takmičarka sa Sokoca.

Ambicije u 2018. godini

Mladena Petrušić polako se sprema za iskušenja koja je očekuju naredne sezone, gdje se nada da bi mogla ispuniti normu za neko veće takmičenje.

- Tek sam počela da se spremam i trenutno nemam neke ambicije, ali u planu mi je da postavim novi rekord u petoboju u dvorani, a na otvorenom da potvrdim medalju. Takođe, pokušaću da ispunim normu za neko veće takmičenje. Trenutno na Sokocu nije toliko hladno, ali treniram u dvorani i kada imam vremena pomažem mlađim takmičarima - istakla je Petrušićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana