IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dragan Sikima, kandidat Košarkaškog kluba invalida Vrbas: Gospodar NLB prstenova

Milan Zubović
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dragan Sikima, kandidat Košarkaškog kluba invalida Vrbas: Gospodar NLB prstenova

Banjaluka - Drugi put među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske našlo se ime Dragana Sikime. Član Košarkaškog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke prvi put među nominacijama za akciju „Glasa Srpske“ bio je prije tri godine, a odlični rezultati ove godine izbacili su ga u prvi plan.

- Drugi put sam među nominovanima i hvala mojim drugarima koji su me predložili kao kandidata za ovu prestižnu manifestaciju. Veoma mi je drago zbog toga i počastvovan sam jer su prepoznali moje dobre partije, ali bez saigrača sigurno ne bih bio tu gdje sam, tako da i njima idu sve pohvale - rekao je Sikima.

Sa klubom iz Banjaluke odbranio je titulu šampiona regionalne NLB lige i stigao do četvrtog prstena. Titule na regionalnom planu istakao je kao najveće uspjehe.

- Sa Vrbasom smo dominantni na terenima u BiH dok značajne rezultate ostvarujemo i na regionalnom planu. NLB ligu osvojili smo četiri puta do sada, što je veliki uspjeh, s obzirom na to da ostali klubovi imaju mnogo veće budžete za razliku od nas te bolje uslove za rad. Liga je svake godine sve kvalitetnija, jer ostali klubovi ulažu novac pošto žele da nas skinu sa prvog mjesta. Glavni konkurent nam je italijanski Kastelvekio, koji smo do sada pobjeđivali i nećemo se lako predati u narednim mečevima - kazao je Sikima.

Što se tiče planova za iduću godinu ima visoke ambicije.

  • Na domaćem planu želim da odbranimo sve trofeje i ne bi trebalo da imamo većih problema sa tim dok na regionalnom nivou vjerujemo u novi trofej. Neće nam biti lako, ali vjerujem u sebe i svoje saigrače te obećavam da će pehar ostati u Banjaluci - rekao je Sikima.

Reprezentacija

Osim za Vrbas nastupa i za ekipu Semberije iz Bijeljine dok je član reprezentacije Srbije sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvu C divizije u češkom Brnu.

- Osvojili smo pet mjesto u Češkoj i malo je nedostajalo da napravimo bolji rezultat, ali i ovako smo zadovoljni dok ćemo na idućem šampionatu sigurno ostvariti bolji rezultat - izjavio je Sikima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana