IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Ana Gajić, kandidat Odbojkaškog saveza RS: Trofeji i fakultet mogu zajedno

Danijel Radujković
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Ana Gajić, kandidat Odbojkaškog saveza RS: Trofeji i fakultet mogu zajedno

Brčko - Bimal Jedinstvo više od deceniju dominira u ženskoj odbojci, a u posljednje vrijeme sve bolje nastupe ima u Evropi, pa se njegove igračice redovno nalaze među kandidatima za najbolje sportiste RS, a ove godine priliku da uđe među odabrane ima srednji bloker Ana Gajić.

Proglašena je za najbolju odbojkašicu RS u 2017. godinu, pa je shodno tome kandidat ovog saveza. Rođena je u Gacku, a uoči prošle sezone pojačala je tim iz Brčkog. Tamo je osvojila prvenstvo i Kup BiH, Kup RS, igrala je Ligu šampiona tako da joj je ovo najuspješnija godina u životu.

- Novi klub, nova sredina i sa nestrpljenjem sam gledala kako ću biti prihvaćena i kako ću se snaći, ali sam imala dobar odnos sa ostalim djevojkama i trenerima. Poslije te prve sezone sam se osjećala kao da sam ovdje dugo godina. Osvojili smo sva tri trofeja, vrijedno smo radili, trebalo je uigrati novu ekipu. Prvi put sam igrala Ligu šampiona i to je neopisiv osjećaj. Imala sam uganuće zgloba i zbog toga sam pauzirala dva mjeseca, ali vratila sam se. Svi iz kluba su bili uz mene i to mi je značilo - istakla je Gajićeva.

Evropski put njena ekipa nastaviće u CEV kupu, a 12. decembra igraće prvi meč šesnaestine finala protiv italijanske ekipe Future. Ona se nada da će biti uspješnije nego protiv Maribora, pošto su sada u mnogo boljoj formi. To su pokazale u Premijer ligi gdje imaju svih devet pobjeda, a u derbiju prošlog kola deklasirale su Kulu. Poput svih obaveza na terenu Ana uspješno završava i studije u Beogradu, gdje je četvrta godina na Socijalnom radu.

- Ni sama ne znam kako sam sve stizala, pogotovo kada sam bila u Gacku. Bilo je baš naporno, ali trener mi je izlazio u susret, puštao me sa treninga, čak i prije važnih mečeva, a to sam sve vraćala trudom na terenu. Sada je znato lakše i želim završiti fakultet. Kada to uradim imam ambiciju da se oprobam u inostranstvu, da vidim gdje sam i da li bih se uklopila - zaključila je igračica Bimal Jedinstva.

Reprezentacija

Ana Gajić je član reprezentacije BiH koja je prvi put bila pobjednik turnira u prvom krugu kvalifikacija. Tako su napravile novi iskorak, a igračica Bimal Jedinstva se nada da mogu još više.

- To je bio dobar rezultat, a u januaru imamo prijateljske utakmice i tome se radujem. Potrudićemo se da napravimo još bolje rezultate u kvalifikacijama i prođemo dalje na Evropsko prvenstvo - rekla je Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana