Čubrilović: Izbor sportista - najbolji način promocije Srpske

Srna
Čubrilović: Izbor sportista - najbolji način promocije Srpske

Banjaluka - Predsjednik Organizacionog odbora 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je ova manifestacija jedna je od najznačajnijih sportsko-kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj, ali i najbolji način da se promoviše identitet Republike.

Čubrilović je, obraćajući se sinoć prisutnima, rekao da je uvjeren da će i ovaj Izbor deset najboljih sportista promovisati najpozitivnije vrijednosti i istaći značaj sporta za cijelo društvo.

„žGlas Srpskež, koji baštini najbolju tradiciju štampe, najstariji je naš dnevni list koji i ovom društveno odgovornom manifestacijom pokazuje svoj odnos prema Republici Srpskoj i doprinos afirmaciji svih njenih vrijednosti“, poručio je Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine Srpske.

On je dodao da „Glas Srpske“ daje snagu mladim talentima, ali i čuva sjećanje na sve srpske sportske šampione, nosioce svjetskih, evropski i olimpijskih medalja.

„Obaveza Republike Srpske je da podrži najbolje u svim segmentima života, da ih nagradi i da im pokaže da nam je važan njihov trud i njihov uspjeh. Oni su naši najbolji ambasadori u svijetu. Zato još jednom hvala žGlasu Srpskež koji je na sebe preuzeo obavezu i odgovornost da nam svake godine pomogne u tom divnom poslu“, naglasio je Čubrilović.

Odbojkašica Ana Gajić najbolji je sportista Republike Srpske za 2017. godinu, odlučio je žiri na sinoć održanom 63. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji „Glasa Srpske“.

Manifestaciji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Srpske, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radjičić, kao i drugi brojni predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, medijskog, sportskog, kulturnog i drugih sfera života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana