Zoran Kašćelan, trener Borca: Iskupljenje za lošu partiju u Bijeljini

D. D.
Zoran Kašćelan, trener Borca: Iskupljenje za lošu partiju u Bijeljini

BANjALUKA - Sjajnim drugim dijelom meča košarkaši Borca savladali su Spars 83:69 te tako na pravi način najavili derbi sezone protiv Širokog u narednom kolu.

Ekipa trenera Zorana Kašćelana bila je odlična u drugom dijelu kada su nadoknadili zaostatak, a zatim slomili rivala.

- Nismo bili na visini zadatka kad je u pitanju energija i odbrana u prvom poluvremenu. Na domaćem terenu primili smo 45 poena, što je za brigu. Drago mi je što su igrači odreagovali u drugom poluvremenu i stvarno imali fantastičnu energiju. Presudilo je fizičko stanje, u boljem smo od Sparsa i kako je odmicala utakmica bilo je jasno da ćemo pretrčati rivala. Nije bila lagana utakmica, ali smo napravili pravu uvertiru u sezonu za derbi meč protiv Širokog - istakao je Kašćelan.

On ističe da je na poluvremenu imao jasnu poruku za svoje igrače.

- Puno razgovaramo i oni moraju da budu gladni uspjeha, da treba da se afirmišu i da im ne treba poseban podstrek, bez obzira na to da li je u pitanju derbi ili trening. Ono što me raduje je energija i borba, jer i kad ne dajemo koševe, opet smo u igri zbog odbrane i skoka i onda stiže nagrada kao u ovom meču u vidu nekih pogođenih šuteva. Fantastičan pristup u drugom dijelu je nagrađen pobjedom i mislim da smo se iskupili za najgoru partiju sezone koju smo imali u Bijeljini. Ovo je mlad tim koji je ostvario odlične rezultate i normalne su oscilacije, a raduje što opet hvatamo uzlaznu putanju - dodao je Kašćelan.

Rezultati: Budućnost - Posušje 93:73, Borac - Spars 83:69, Zrinjski - Široki 46:103, Slavija - Mladost 98:100 (nakon produžetaka), Leotar - Promo 89:60, Bosna - Sloboda 84:76. Plasman: Široki 38, Borac 35, Budućnost 33, Bosna 33, Leotar 29, Spars 28, Slavija 28, Sloboda 27, Posušje 24, Promo 24, Mladost 23, Zrinjski 20.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana