Vladimir Aleksić promovisan u sportskog direktora KK Leotar: Glavni cilj stvaranje igrača

Darko Dragičević
Vladimir Aleksić promovisan u sportskog direktora KK Leotar: Glavni cilj stvaranje igrača

TREBINjE - Vladimir Aleksić, dugogodišnji kapiten i košarkaš Leotara, odlučio je da završi igračku karijeru i imenovan je za novog sportskog direktora trebinjskog kluba.

Odlukom Upravnog odbora sjajni košarkaš će u narednom periodu voditi računa o igračkom kadru kluba za koji je sa uspjehom igrao. Pred njim je mnogo posla.

- Nije bila laka odluka da okončam igračku karijeru i prihvatim ovaku zahtjevnu ulogu u svom klubu. Dugo sam se lomio i bilo je teško da prelomim na ovu stranu. Ipak vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem pomoći da Leotar u narednom periodu bilježi dobre rezultate i bude dostojan reprezent grada na Trebišnjici - istakao je Aleksić.

Odlični košarkaš poručuje da je prvi cilj kluba da bude formiran igrački kadar za novu sezonu u skladu sa budžetom i ambicijama koje ima trebinjski klub.

- Sad slijedi stvaranje tima za narednu sezonu i popunjavanje pozicija na kojima nam trenutno nedostaju košarkaši. To ćemo raditi u skladu sa ambicijama i budžetom tima, jer je Leotar ovih godina bio stabilan premijerligaš i to je veoma bitno - rekao je Aleksić.

Pored njega od aktivnog igranja se oprostio i Nikola Đurasović, a još nekoliko igrača je pronašlo nove angažmane. Ipak glavni cilj novog sportskog direktora i uprave kluba je dugoročan, a to je popravljanje rada u mlađim kategorijama.

- Dugoročno to će nam biti glavna preokupacija da podignemo rad u našim mlađim kategorijama na viši nivo. Smatram da imamo potencijala za nešto takvo i da u narednim godinama stvaramo igrače za seniorski tim u našim mlađim kategorijama. Leotar je već godinama prepoznatljiv po tome da ima većinu igrača iz svojih redova i okoline i želimo s tim da nastavimo. Svjesni smo da je to naporan i dug proces, ali smo spremni da damo šansu našim mladim igračima i da za nekoliko godina imamo nosioce igre iz naših redova - dodao je na kraju novi sportski direktor.

Ičelić za kontinuitet

Trenutno je trebinjski klub uradio dvije bitne stvari

- Produžili smo saradnju sa našim dosadašnjim trenerom Markom Ičelićem koji tako nastavlja da radi i imaćemo kontinuitet na klupi. Takođe vratili smo našeg košarkaša Marka Rikala i riješili veoma bitnu poziciju jedan domaćim igračem što mi je drago -  ističe Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana