Predsjednik Orlova o idućoj sezoni: Trebaće nam širi roster

Milan Zubović
Foto: ŽKK Orlovi

BANjALUKA - Osvajanjem titule šampiona BiH ekipa Orlova otišla je na odmor, na kojem će biti do sredine avgusta ili početka septembra, kada će početi pripreme.

Prethodna sezona bila je najuspješnija u istoriji banjalučkog kluba, koji je bez poraza stigao do titule šampiona, kao jedini u BiH kojem je to ikada pošlo za rukom. Pri tome je osvojen Kup BiH, Kup Republike Srpske, dok je u WABA ligi stigao do treće pozicije. 

Najbolja košarkašica iz prošle sezone Aleksandra Mužević produžila je saradnju sa banjalučkim klubom. 

 - Kujemo planove i formiramo tim za iduću sezonu. Velika nam je želja da zadržimo sve igračice koje su ostvarile najveći rezultat u istoriji kluba, ali sve to zavisi od finansija. Sa nekima pregovaramo, dok ćemo sa nekima tek pregovarati, a menadžeri nam nude igračice sa svih strana. Naša velika želja je da nastavimo sa ovakvim rezultatima i zadržimo kontinuitet te postanemo prepoznatljivi po tome u BiH, ali i regionu - rekao je predsjednik Orlova Luka Lugonja za “Glas Srpske”. 

Prošle sezone stigli su do trećeg mjesta u WABA ligi, dok će i naredne sezone ponovo nastupiti u regionalnom takmičenju. 

- Prijavili smo se za WABA ligu koja će od naredne sezone biti izuzetno jaka, jer će u njoj igrati samo šampioni država među kojima će biti i prvak Srbije Mega. Trebalo bi da bude formirana i WABA 2 liga, za koju se već prijavilo deset klubova. Sjajan rezultat napravili smo prošle sezone i svjesni smo da ga nećemo lako ponoviti. Ipak, ne predajemo se i želimo da napredujemo. 

Stoga nam treba još kvalitetnih igračica, da nam klupa bude duža te da izdržimo se napore koji će biti pred nama - dodao je Lugonja. 
Standardno, novac je najveći problem svake uprave. 

- Problem je plaćanje stanova i režija košarkašicama sa strane, dok se na terenu borimo sa ekipama koje imaju tri-četiri puta veći budžet. Sada pravimo planove da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Nikome ništa nećemo obećavati ako to ne možemo ispuniti - rekao je Lugonja.

Trener

Prošle sezone ekipu je prvi put vodila Vesna Džuver. 

- Razgovaraćemo sa Vesnom, koja sada ima obaveza u kadetskoj reprezentaciji Srbije i moramo da vidimo njene ambicije. Zadovoljni smo njenim radom do sada, a šta će biti u budućnosti, vidjećemo - naveo je Lugonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana