Obradović na izlaznim vratima Partizana

GS
Obradović na izlaznim vratima Partizana

Trener Partizana Željko Obradović je održao interesantnu konferenciju za medije poslije poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća, a pojedine rečenice "mirišu" na odluku o napuštanju crno-bijelog tima.

Crno-bijeli nisu uspjeli da zaustave Crvenu zvezdu (85:79) na putu ka četvrtom uzastopnom trofeju u Nišu.

Obradović je govorio o pričama da je Partizan državni projekat, usput kazavši i da sudijska trojka nije dorasla ovako važnom duelu.

Trofejni stručnjak je za sada, u ove tri sezone, osvojio samo jednu ABA ligu, a za neuspjeh u Nišu preuzeo je odgovornost i tom prilikom kazao da će razmisliti kako dalje.

Nije najjasnije na šta je konkretno mislio, a svakako nije isključeno ni da razmišlja o odlasku.

"Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao i igračima. Mislim da su moji limiti uslovno rečeno prošli. U smislu, da ja ne mogu da utičem na njih. Mislim da ću ozbiljno da razmislim o tome šta ćemo i kako ćemo dalje", rekao je Obradović.

Potom je dodao.

"Jedino obećanje koje sam dao jeste da radim na tome da Partizan stalno igra Evroligu. Apsolutno sam svestan svoje odgovornosti. Kada ekipa u odlučujućim momentima reaguje kako reaguje, pričam samo o odlukama i kontroli emocija, onda odgovornost ide na čoveka koji treba to da ih nauči i pokuša da obezbedi da oni na terenu budu mirni. Ja to ne uspevam".

Sada slijedi reprezentativna pauza zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Srbiju očekuju mečevi sa Finskom (23.2) i Gruzijom (26.2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana