Nova borba ljutih rivala: "Vječiti" žele Pokuševskog

GS
Nova borba ljutih rivala: "Vječiti" žele Pokuševskog

Kada je prije tri dana Aleksej Pokuševski dobio otkaz u Oklahomi, bilo je pitanje koji će košarkaški insajder prvi nagovijestiti da bi mogao da se vrati u Srbiju.

Na to se prvi odlučio italijanski novinar Mateo Andreani, koji je na društvenoj mreži "X" istakao da su "vječiti" rivali zainteresovani da dovedu Pokua.

Kako dodaje Andreani, njegov prioritet je ipak ostanak u NBA, pa tek onda razmišljanje o povratku u Evropu, posljedično tome i Srbiju.

Čak i da se to desi u ovom trenutku, Pokuševski bi Zvezdi i Partizanu mogao da pomogne samo u ABA ligi i domaćem šampionatu, ali ne i Evroligi gdje je istekao rok za registraciju novih košarkaša, prenosi B92.

Navodno interesovanje crveno-bijelih je pomalo i iznenađenje, s obzirom na to da je poznato da je Pokuševski navijač Partizana. Prije dvije godine je bio i gost kluba na meču Evrokupa protiv Burse.

Za Oklahomu je za tri i po godine odigrao tačno 150 utakmica, najviše u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Bio je nekoliko puta poslat u razvojnu ligu, ali mu ni to nije pomoglo da se izbori za više minuta.

Ove sezone u prosjeku je beležio 1,2 poena, 1 skok i 0,5 asistencija na 10 mečeva. Posljednji je odigrao prije dvije sedmice protiv Dalas Maveriksa.

Aleksej Pokuševski will wait for a possible offer from the NBA but if not he could return to Europe.

Crvena Zvezda and Partizan Belgrade are interested.
Pokusevski could only play in ABA League and not in the EuroLeague.#basketball #Baloncesto #Transfers #Pokuševski #NBA https://t.co/jTL7mK0NET

— Matteo Andreani (@matty_vanpersie) February 26, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana