Jokić obara rekorde, navijači prozivaju Embida

D.D.
Foto: AP Photo/David Zalubowski

DENVER – Nikola Jokić ove sezone niže rekorde . U pobjedi nad Filadelfijom 116:111, igrač Denvera utakmicu je završio sa 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija i još jednom ispisao istoriju NBA lige.

Ovo je deseti put tokom sezone da Jokić na jednom meču ima minimum 25 poena i više od 15 skokova i 10 asistencija. Prije njega ovakav učinak su imali samo Vilt Čemberlen i Oskar Robertson.

Jokić je glavni kandidat da i ove sezone osvoji MVP nagradu, a njegov najveći konkurent u toj trci, Džoel Embid sinoć nije igrao zbog povrede lista.

Poslije meča "Džoker" je pokazao puno poštovanja prema Embidu, što se može reći da nije obostran slučaj.

"Svejedno da li igra ili ne. Neće promijeniti moj pristup igri. Mislim da je velik igrač i da će biti zapamćen kao jedan od najdominatnijih igrača u ligi. Momak je zvijer. Toliko je talentovan da može da utiče kroz nekoliko načina na terenu. Igra leđima, licem ka košu, trojke, odbrana svih pozicija. Mislim da je jako dobar igrač rekao je Jokić na konferenciji za medije.

Ipak njegovo mišljenje nisu dijelili navijači koji smatraju da je Embid opet kao i prošle sezone izbjegao susret sa Jokićem, pa su okačili natpise „Nestao“ pred i tokom utakmice čime su uputili poruku snažnom centru. Navijači Denvera donijeli su transparent na kom piše "Nestala osoba", uz podatak da je u Denveru posljednji put viđen 2019.godine, kada je posljednji put igrao meč protiv Nagetsa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana